Zomerkamp Dongen 2018

Dag 2

 

Ja hoor, daar is die dan: een uitgebreid verslag van dag 2 op ons schitterende zomerkamp!

Er zijn wel nog wat “juicy details” van de eerste nacht/dag die we u als lezer niet willen onthouden:
– Maaike lijkt een lief schattig meisje maar als Marit en Liebelle niet stil willen worden en Maaike toch echt wil gaan slapen komt uit dat schattige meisje de tekst: “wil je klappen??”
– Waarop Marit en Liebelle direct weer in een deuk liggen…..
– Liebelle ziet er wellicht nog schattiger uit maar kan scheten laten als een…….”vuurwerkpijl”
– Marit laat ze het liefst blubberend achter elkaar en Dominique vooral als ze traploopt en dan bij elke traptrede 1  scheet…..bedankt voor de info meiden!
– Bas wilde een drankje verdienen door een dooie wesp weg te gooien. Deze bleek echter nog niet helemaal dood en met zijn laatste krachten nam hij Bas nog even goed te grazen (gestoken in duim) waarna hij vervolgens met een tevreden gevoel het leven verliet.

Hidde kon hier wel de humor van inzien en maakt de geniale opmerking: “heeft Jaap (kok) nu lekker aan je duim gezogen”?”

Gisteravond pakte Emma haar befaamde en niet meer weg te denken spel weerwolven er weer bij. De gehele groep deed mee, niemand wilde hier ook maar iets van missen. Dit keer gaf Lars het spel wat extra sjeu dmv spookhuismuziek op de achtergrond te draaien. Onze jongste dames staan hier wel leuk te glimlachen maar je had de gezichten tijdens en na het spel moeten zien Mwhoehahaha

Goed, nu gaan we wel echt over naar de orde van dag 2, want er staan weer flink wat pittige wedstrijden op het programma.

Yara VS Emma

Een bitch fight werd het niet want Yara en Emma zijn allebei topmeiden die er een eerlijke strijd van willen maken en dat werd het dan ook. Elk punt was een ellenlange slagenwisseling en allebei beten ze zich als piranha’s vast in deze kwalitatief hoogstaande wedstrijd. Emma mocht na 2 uur ploeteren haar vuist in de lucht steken maar Yara kan ook met geheven hoofd het slagveld verlaten. 

Wessel wint zijn 2e singel met 6-2 6-3. Analyse door Wessel: “ging opzich wel lekker, backhand ging super goed. Het was wel warm, stond 3-0 voor, toen ging ik kloten met als gevolg 3-2. Toen heb ik weer even gas gegeven en werd het 5-2.”

Nou duidelijke analyse lijkt mij, nog 1 potje winnen en poulewinst is een feit (wat hij vervolgens in de middag ook even waarmaakte).

 

Zie onderstaande foto’s voor een indruk van het Matchpoint van Wessel. Backhand return, oplopen naar het net, schitterende volley met zijn handige handjes en vervolgens dmv een indrukwekkende splitstep de tegenstander tot een fout dwingen:

 

 

Ondertussen is Liebelle een uur vantevroen al helemaal klaar voor haar mixwedstrijd, pleistertje geplakt, bidon gevuld, laat maar komen!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hidde mag ook aantreden in zijn 2e enkelwedstrijd deze week. Hidde speelt echt als een stylist met technisch fraaie slagen maar zijn tegenstander gaat als een soort Gunda Niemann in haar slechte jaren over de baan. Harde werker, maar niet om aan te gluren. Wanneer Hidde zijn slagen durft te maken stuurt hij zijn opponent van het kastje naar de muur. Hidde zegt in de wissel dat hij het wel lastog vindt om dit vol te blijven houden warop Lars zegt: tja, dit is altijd makkelijker dan het lijkt…..Ehm ja….oké ?

Hidde wint uiteindelijk met zeer sterk spel en is daar uiteraard blij mee!

Heerlijke en goed verzorgde lunch
Heerlijke en goed verzorgde lunch


Mauro gaat de baan op na heerlijk gelunched te hebben. Verschillende broodjes ragout werden weggewerkt dus energie genoeg om te vlammen. Bij de baan aangekomen is er eerst wat verwarring, er staat namelijk een jongetje van 1 meter hoog op hem te wachten. Mauro heeft nu wel extra stress want je mag natuurlijk niet verliezen van Calimero.
Met brute power laat Mauro echter zien wie hier de baas is, er valt niet te spotten met onze Chileense vechtmachine!
7-6 6-2 zet Mauro neer als einduitslag en bij het handschudden gaat hij even lief door zijn knieën.
 

 

 

Over Bas en Vincent nog even geen verhaal. Ze zijn uiteraard kanshebber voor de kwart, halve en finaleplekken. De eerste rondes zijn derhalve nog niet bijster spannend, zo ook de dubbel van vandaag. Een steady en bekeken overwinning, ze zullen pas later in het toernooi echt getest gaan worden! 

Iris is na haar 2 overwinningen al door in het toernooi. Het is alleen nog de vraag of ze 1e of 2e van de poule gaat worden. Vermoeidheidsverschijnselen beginnen echter al zichtbaar te worden bij verschillende spelers zo ook bij Iris. Nu heeft ze luxe dat ze al door is dus ze doet het rustig aan en spaart energie voor wat nog komen gaat!

 

Terwijl Iris, Hidde, Daniëlle en Maaike op de baan hun huid duur aan het verkopen zijn, wordt er ondertussen bij het tentenkamp een volleybal toernooi afgewerkt. Onze kamptijgers worden deze week namelijk op alle fronten getest en getraind. 

 

Zoals gezegd stond Daniëlle op de baan, het was haar debuur op dit toernooi en direct had ze een zware tegenstandster geloot. Met gezonde spanning ging ze naar de wedstrijdbaan. 1 game was haar doelstelling maar daar nemen wij als ambitieuze begeleiding natuurlijk geen genoegen mee! Vol gas, niet op zoek naar 1 game maar naar de overwinning! Na het optrekken van de stofwolken bleek de uitslag 2-6 1-6 te zijn. Zeer geflatteerd want vrijwel elke game werd na een deuce-stand beslist. Daniëlle heeft echter gevochten als een leeuwin maar verloren van helaas een iets betere tegenstandster. Volgende wedstrijd weer vol goede moed ertegenaan want de progressie is per dag te zien!

 

De dag is bijna ten einde. Op het moment van schrijven zijn alle kinderen verschillende tennispellen aan het spelen voor het puntenklassement van de Kampenstrijd.

Gisteren werd het toernooi geopend met een heuse pubquiz. Dat was kat in het bakkie dachten wij, met al onze kennis en boerenslimheid. Echter, de vragen waren zo vaag en onduidelijk dat wij het spoor bijster raakten. Dit was waarschijnlijk ook de bedoeling van de organisatie want tot nu toe hebben wij ELK JAAR de kampenstrijd gewonnen tijdens de week Dongen. We staan nu op een achterstand maar ook dat is al vaker gebeurd en juist dan slaan we genadeloos hard toe in het 2e gedeelte van de week. Voor de andere kampen: maak je borst dus maar nat want WE WILL BE BACK!