Zomerkamp Dongen, Dag 7, d-day

 

Wat een feest, wat een feest!
Gisteren begonnen we de avond met een overheerlijke barbeque. Van frisse salades en sappige spareribs tot patat en satesaus of gewoon een stokbroodje kruidenboter. Als toetje verschillende bonbons en ijs met slagroom, kortom: genieten.
De hele week zijn er met allerlei activiteiten punten te verdienen voor het kampenklassement. Gisteravond werd dat afgesloten met een spellenavond waarbij nog flink wat punten te scoren waren.

 

Fanatiek als wij zijn deden we al deze spellen (zie filmpje van bijv. het worstenbroodje eten) vol overgave mee en u zult inmiddels niet meer verrast zijn over de einduitslag: Kamp Zaanstreek neemt de felbegeerde trofee in ontvangst en het mooie is: iedereen in de groep heeft zijn steentje bijgedragen aan deze overwinning.
Dan is het toch echt tijd voor de feestavond. De meiden staan vrijwel direct in een kringetje wat dansstapjes door te nemen en de jongens zitten wat verlegen aan de zijkant maar ondertussen wel onbeschaamd naar de kontjes van de meiden te kijken die uitdagend heen en weer zwiepen.
De vraag is: hoe krijgen we iedereen op de dansvloer? Nou dat is simpel, polonaise! Ons kamp voorop en kamp Zeeland en kamp Basta sluiten aan in de rij. Vrijwel direct hier achteraan pompt het welbekende nummer van Stef Ekkel door de speakers en op het nummer van “we hebben een woonboot” worden flink wat kilometers geroeid.
Hieronder een filmpje zodat onze trouwe lezers ook wat van de fantastische sfeer kunnen proeven.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Om 1 uur gaat de tent echt sluiten maar we lopen bomvol energie naar ons kamp. Een aantal gasten en meiden van de andere kampen sluiten aan en zo bouwen we nog een mooi feestje met z’n allen! Kinderen van Kamp Zeeland: “is het bij jullie elke avond zo gezellig?”
Om 2.30 vinden we het welletjes, de chips is op, de colaflessen druppen leeg op de grond, de kou slaat toe en er zit een lekkere piep in de oren, kortom: tijd om naar bed te gaan.

Sommige meiden besloten om in de kleedkamer een dutje te doen...
Sommige meiden besloten om in de kleedkamer een dutje te doen...

 

8.30: de muziek gaat aan en iedereen staat moeizaam op. We moeten echter gaan ontbijten want 9.15 uur staat de halve finale van Bas en Vincent op het programma.
Mooi feitje is dat onze 2 jongens als enige van de groep op tijd naar bed zijn gegaan en ondanks de 100 decibel muzieksterkte die door de lucht zoemt, toch nog lekker kunnen slapen.
De tegenstander hadden wij echter meegenomen voor ons feestje en stiekem hebben we ze uit kunnen putten en dat was ook terug te zien in de wedstrijd. Veel ballen op het frame waar Bas en Vincent gretig van profiteerden.
Een simpele overwinning was dan ook snel neergezet.

 

Nu was het zaak om de spullen op te ruimen en de tenten schoon te maken en af te breken.
De meiden waren binnen no-time klaar maar de jongens zien door alle troep het bos niet meer (kan dit gecombineerd worden?).
Na wat aansporing gaan ze dan toch lekker aan de slag en ondanks wat vrouwonvriendelijke opmerkingen dat schoonmaken toch niet iets voor jongens is, weten ze de boel keurig in te pakken en is het gehele kamp afgebroken voordat de finale van Vincent en Bas gaat beginnen.
 

 

De meiden zijn snel klaar en chillen em al
De meiden zijn snel klaar en chillen em al

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nou, daar komt ie dan hoor. De apotheose van een gehele week hard werken, zweetdruppels, blaren, spierpijn en buikpijn van het lachen, de finale van de JE17!
Vincent en Bas nemen brutaal de leiding maar halverwege de set lijkt de wedstrijd te kantelen. Op een stand van 4-5 serveert Vincent. Deze jongen is zo rustig en kalm en het lijkt alsof hij geen zenuwen kent. Met Bas als agressor aan het net trekken ze de stand gelijk naar 5-5.
Er volgt een ijzersterke game waarbij Vincent op breakpoint de bal zo hard langs de netspeler staat dat die alleen nog maar zenuwachtig kon lachen. 6-5 voor en Bas aan service.
Bas serveert steady en in de rally is hij zijn tegenstander mentaal de baas. Na een aantal prachtige slagenwisselingen wordt deze game binnengehaald, we zijn op de helft (dachten wij…….).
Het lijkt wel of de mannen de concentratie verliezen in de tweede set want al snel staat er 0-6 op de borden.
De 3e set dan maar, zoals al de gehele week met alle wedstrijden die we spelen.
We zijn strijders dus we kunnen nog wel een setje doorpakken!
In de derde set worden over en weer veel fouten gemaakt maar het is wel retespannend. Na flink wat zware driesetters verloren te hebben deze week, valt het deze keer wel onze kant op! We winnen de HD17 met 6-4 in de laatste en beslissende set van het toernooi! BOEMMMM!!!

Zie hieronder het matchpoint van onze klasbakken!

 

Het was echt weer een geweldige week. Volgens mij heeft iedereen genoten inclusief wij als begeleiders. We willen jullie allemaal bedanken voor de schitterende momenten, leuke grappen, mooi tennis, slechte grappen, vele activiteiten, mooie overwinningen van de begeleiders met deze activiteiten, en vooral van jullie humor!

 

Allemaal tot volgend jaar!

 

Einde.