Zomerkamp Dongen, dag 6

 

Gisteravond was het moment aangebroken van het spannende smokkelspel. Om 20.15 begon onze wandeltocht richting checkpoint 1 en 2, midden in een donker bos.

Wij als smokkelaars moesten per groep 8 producten meenemen die we dan onderweg konden verhandelen met de handelsposten. Echter, het was oppassen geblazen voor de douaniers want wanneer je gepakt werd dan kon je de helft van de smokkelwaar weer inleveren.

Aangezien we niet gepakt wilden worden namen we allerlei sluipweggetjes binnendoor om de handelsposten te bereiken. Het werd rond 22.00 uur echter pikkedonker en waar sommige groepen de zaklantaarn erbij pakten, bleven wij onzichtbaar en alleen gesteund door het zwakke maanlicht wisten we toch alle handelsposten te bereiken. 

We hadden verschillende soorten handelswaar meegenomen, van een bakje appelmoes tot een oud treinkaartje maar ons topproduct was een condoom, gesponsord door Björn. Hoeveel zouden we hier voor kunnen krijgen?

Er waren echter ook groepen die in 4 uur tijd maar 1 handelspost wisten te vinden. Bij elk geluidje of geruis van de bosjes renden ze meteen in wilde paniek uit elkaar. Vincent en Mats waren verdacht stil en op sommige momenten voelde Thomas een stevige greep om z’n arm en Vincent stelde voor om maar terug te gaan naar het kamp. De meiden waren echter stoer en bleven stug doorlopen. 

Nadat we om 00.30 uur allemaal terug waren in de kantine werden we door de organisatie verwend met een schaal bitterballen.

Degenen die het van schrik in de broek hadden gedaan gingen terug naar het kamp maar het adrenaline gehalte van iedereen was zo hoog dat van slapen nog eventjes niks kwam. Ze besloten dan ook (zonder overleg met de begeleiding) om flink wat donner te bestellen bij thuisbezorgd.nl.

Deze werd rond 1.30 uur bezorgd en het bleef dus nog lang onrustig in kamp Zaanstreek.

 

Vanochtend mocht iedereen kiezen, lekker blijven liggen en uitslapen of opstaan, bikkelen en een goede training afwerken.

Degenen die op de foto hiernaast staan te pronken zijn de die-hards van onze groep.

Maar wie weet stelen degenen die zijn blijven liggen wel de show vanavond op de dansvloer van de feestavond.

 

Piene mag de dag aftrappen met haar halve finale in het enkelspel. Het ziet er naar uit dat de afgelopen week (en avond) z’n tol heeft geëist want alhoewel haar tegenstandster erg sterk is, speelt Piene niet zoals we van haar gewend zijn. Even teveel foutjes, maar we moeten ook eerlijk zijn, die worden ook afgedwongen door de overkant.

Piene verliest de wedstrijd maar belooft Bas dat ze gaat vlammen in de mix!

 

Eerst mogen bas en Vincent nog een kwartfinale spelen in de HD.

Deze 2 mannen zijn zo lekker op elkaar ingespeeld. Wanneer Vincent een goede groundstroke slaat komt Bas er bij het net tussen en andersom. Zo wordt deze pot soepel binnengehaald. 

 

 

Dan nu de thriller van de dag, de JE halve finale van Vincent. Op voorhand is Vincent heel bescheiden en zegt ie op 3 games te hopen. Hij komt dan ook snel 3-0 en 4-1 achter. Na een aantal schitterende winners tankt Vincent echter het nodige vertrouwen en wat er dan gebeurt is echt een staaltje wonderschoon tennis van het allerhoogste niveau. De rally is al flink wat slagen onderweg als Vincent een lob over zich heengespeeld krijgt. Hij rent achter de bal aan en afgelopen week hebben we geoefend op de bal tussen de benen, de zogenaamde “tweener”. Zou Vincent deze extreem moeilijke bal durven slaan? In volle vaart snelt Vincent naar de bal toe, en slaat een fantastische tweener waarbij het publiek in extase raakt. De wedstrijd ontwikkelt zich tot een heftig gevecht waarbij Vincent op 6-4 6-6 en 6-3 in de tiebreak 3 matchpoints krijgt. Hij weet deze echter net niet te verzilveren. Wat jullie nog niet weten is dat Vincent al de gehele set met heftige kramp kampt in z’n hand. Hij kan z’n racket nauwelijks nog vasthouden en moet helaas na het setverlies beslissen om de partij op te geven. Enorme teleurstelling natuurlijk maar een verstandige beslissing. Het is al enorm knap dat hij met deze krampaanvallen zover heeft weten te komen, respect!

 

Wat er deze week aan de hand is met onze wedstrijden is eigenlijk niet meer te beschrijven. 

Piene en Bas hebben in de halve finale mix namelijk ook weer een super spannende en goede pot gespeeld die ook moest eindigen in een 3e set. Het lot is ons vandaag echter niet gunstig gezind want ook deze hadden we kunnen winnen maar ging nipt verloren. 

We hebben nu nog 1 troef in huis, dat is de herendubbel van Bas en Vincent. Aangezien Vincent vanwege de fysieke uitputting vandaag beter niet meer in actie kan komen is de halve finale verplaatst naar zondagochtend 9.15 uur. We gaan ons morgen dus opmaken voor een ultiem duel.  Dit is niet alleen de wedstrijd van Bas en Vincent, maar de wedstrijd van ons allemaal! 

 

Echter 1 “klein probleempje”. Vanavond is de feestavond….de meiden hebben zich al helemaal gedoucht en opgemaakt en dartelen al flink rondom de kantine. De jongens daarentegen lopen nog in trainingspak en ruiken nou niet bepaald naar bloemetjes. Ze zullen zich straks wel gaan omkleden en dan gaat de spanning zich opbouwen. Wie heeft z’n dansmoves het best op orde, z’n haar in de krul, z’n openingszinnen paraat? We gaan het zien/merken!

Björn wil graag nog pokeren en Vincent ziet dat ook wel zitten. Hij maakt de geniale opmerking: “dat is toch met die ballen? Ik weet alleen niet precies het verschil tussen pokeren en snookeren….”

Oké Vincent, misschien is het verstandiger om nog maar even niet mee te doen 🙂

 

Uiteraard nog wat heerlijke uitspraken:

Hidde: “zijn er alleen 3 kinderen van ons kamp door naar de halve finales? Dan hadden net zo goed alleen die 3 mee kunnen gaan en de rest thuis kunnen blijven”. 

Emma: “als je me nog 1 keer laat schrikken dan hoek ik terug”

Mats verschrikt tijdens het smokkelspel: “waarom moet ik voorop lopen?”

Wessel laat Bas flink schrikken tijdens het smokkelspel en Bas springt dan ook letterlijk een meter de lucht in en roept met een van angst verstikte stem om z’n moeder.

 

Bas is uitgeput na zijn mix met Piene
Bas is uitgeput na zijn mix met Piene
Piene is uitgeput na haar verloren enkelpartij
Piene is uitgeput na haar verloren enkelpartij