Zomerkamp Dongen, dag 5

 

De film gisteravond werd….tja hoe moet ik dit beschrijven….met wisselend succes ontvangen. Persoonlijk vond ik het verhaal in “Dunkirk” wel mooi en er zat ook spanning in.
Een groot deel van de groep vond het echter booooooring, maar misschien kwam dat ook omdat ze zich niet zo goed konden inleven en niet echt snapte waar het verhaal over ging. Mats: “welke oorlog is het eigenlijk? De eerste wereldoorlog?”
Teruggekomen kreeg ik van een aantal het verzoek of er een uitslaapdag ingepland kon worden. Dit verzoek steekt steeds meer de kop op maar we gaan uiteraard gewoon trainen en wie te laat is….maar nee hoor, iedereen staat stipt 8.00 uur weer keurig klaar voor de warming up.

Vandaag staan de kwartfinales op het programma. In het Gemengd Dubbel zijn wij in alle 4 de wedstrijden vertegenwoordigd.
Hier blijkt dus wel uit hoe goed de chemie in onze groep is tussen de jongens en de meiden!
Mauro en Iris verliezen de partij, wel met een lach want dit gelegenheidskoppel heeft een goed toernooi gedraaid samen.
Wessel en Mea verliezen flink wat games die ook hun kant op hadden kunnen vallen. Geflatteerde uitslag, maar deze kanjers zijn dus helaas uitgeschakeld in het toernooi.
Mats en Sem maken er een marathonpartij van. Navraag leert dat Sem gisteren haar eerste wedstrijd ooit in Dongen had gewonnen (ook mix met Mats) en ze was ietwat teleurgesteld dat hier geen verslag van was gedaan. Extra gebrand begon ze dus aan deze kwartfinale. Omdat deze week is gebleken dat Mats onze net-specialist is was het zaak dat Sem achterin de ballen goed cross houdt. Haar kernkwaliteit is echter powertennis maar vandaag nam ze de uitspraak van Donald Trump over: “i’m going to build a great wall!”
De tegenstanders konden slaan wat ze wilden maar door deze muur was gewoon niet heen te komen. Ook bij het net stond ze vandaag haar mannetje en vlammende ballen van de tegenstanders weet ze te doven en rustig weg te leggen.
Op 7-6 6-6 krijgen ze 2 matchpoints, maar op een Houdini achtige manier weten de tegenstanders te ontsnappen uit de wurggreep van Mats en Sem. De tiebreak wordt verloren en de energie vloeit weg uit het duel. De pot wordt verloren en nu hebben we nog maar 1 mixkoppel over maar wel een bikkelsterk koppel: Bas en Piene!

Piene en Vincent zijn de enigen van onze groep die nog in het enkelspel vertegenwoordigd zijn. Piene speelt tegen een kleine krullenbol die de rally’s lang kan volhouden. Piene speelt echter rustig van links naar rechts en wacht als een sluipmoordenaar op haar kans. Wanneer deze komt dan versnelt ze de bal waar de zussen Williams bang van zouden worden en dit resulteert dan ook standaard in een winner. Piene wint soepeltjes met 6-2 6-2 en is onze eerste halve finalist! Klasse prestatie, nu al!
Vincent is ondertussen ook begonnen aan zijn kwartfinale. In de voorbeschouwing op studio sport geeft ie aan dat hij zijn tegenstander hoog inschaalt en dat het een lastige pot gaat worden. Hij trekt dus alles uit de kast en varieert erop los. Alle slagen die in de afgelopen dagen in de training zijn geoefend combineert hij er lustig op los.
Spin op vastheid, slice laag over het net, drive-volleys, dropshots, de tegenstander weet niet meer waar hij het zoeken moet.
Vincent raced naar een 6-2 winst in de 1e set. In de 2e set wordt het zwaarder en dus is het zaak dat we met ons machtig publiek als 1 blok achter Vincent gaan staan. Met deze steun maar bovenal met het talent van Vincent weet hij de 2e set binnen te slepen, 7-5! De tweede halve finale van ons kamp is dik verdiend!

Tijd voor de dagactiviteit: Honkbal.
De begeleiders tegen het soepie (kinderen kennen deze uitspraak helaas niet meer).
Wanneer ze van ons weten te winnen (12 VS 4) dan wordt de muziekbox verloot, zoniet dan blijft deze immer in ons bezit.
De jonkies mochten beginnen en haalde een knappe 7 punten binnen.
De iets minder jonkies mochten nu gaan slaan. Op 23-7 in ons voordeel en nog steeds maar 2 uit besloten we dat het beter was om even opnieuw te beginnen om verregaande mentale beschadiging bij onze jeugdspelers te voorkomen.
Pot 2 werd echter weer in ons voordeel beslist dus nu hebben we onze talentjes maar de vrijheid gegeven om de activiteit van morgen zelf uit te kiezen. We zijn erg benieuwd waar ze mee op de proppen komen!

Na deze activiteit staat alleen de mixwedstrijd van Bas en Piene nog op het programma.
Dit koppel heeft het toernooi al een keer gewonnen in de categorie t/m 14 en ook dit jaar staan ze bij de bookmakers hoog genoteerd.
Bas en Piene maken dit ook helemaal waar en slaan zich gemakkelijk naar de halve finale!

Morgen staat de “vrije training” op het programma, ze mogen uitslapen of trainen.
Benieuwd hoeveel personen zich melden morgenochtend 🙂
 

De foto’s even allemaal achter elkaar, ivm tijdgebrek om ze tussen de tekst te plaatsen.

We moeten ons namelijk haasten want het smokkelspel staat op het punt van beginnen. Retespannend nieuw spel waar morgen vast een uitgebreid verslag van valt te lezen!