Zomerkamp Dongen, dag 4

 

Ajax had gisteravond verloren en een aantal jongens was daar zo ziek van dat ze meteen naar bed gingen. Tevens was het nog wat regenachtig en Hidde vindt het (naar eigen zeggen) heerlijk om met regen lekker in de tent in z’n warme bedje te liggen. Om 23.15 uur lag iedereen dus al in z’n mandje, laten wij als begeleiders hier dan ook maar van profiteren en tevens een goede nacht maken! 

 

Zoals elke ochtend wordt er weer getraind om 8.00 uur en nog steeds is er niemand te laat op de training gekomen. De koppies staan wel iets vermoeider maar eenmaal op de baan zet iedereen zich goed in bij de verschillende onderdelen. Vandaag werd er o.a. getraind op de dropshot en slice, dus we zijn benieuwd of we dit ook in de wedstrijden terug gaan zien.

 

Emma: “opstaan wordt elke ochtend steeds zwaarder”

Sem: “opstaan wordt niet moeilijker maar pijnlijker”

 

De ronde van 8.45 en 10.00 uur waren we vrij en we konden dus nog even rustig opstarten. Iedereen lekker in een kring onder de partytent met de mobiel: insta, snapschat, app, games, kortom: genieten!

 

11.15 uur mocht Piene in de enkel haar kwartfinale plaats veilig stellen. Ze speelt degelijk maar wel aanvallend en is duidelijk sterker. ‘S ochtends heeft ze van de 60 minuten training in totaal 45 minuten op de dropshot geoefend. Op een stand van 6-1 1-0 kwam het nu al mooiste moment van de dag. In een heftige rally verwikkeld, slaat haar tegenstandster opeens een harde bal de hoek in. Piene beweegt zich als een cheeta over de baan en snelt naar de hoek. Waar wij allemaal denken aan een verdedigende bal, heeft Piene iets heel anders in gedachten. Ze beroerd de bal met een fluwelen touch en geeft precies het benodigde effect en snelheid aan de bal. Deze valt met een Zwitserse precisie 10 cm achter het netje. Piene maakt een vreugdesprongetje en kijkt direct naar de zijkant waar de trainers vol trots zitten te glimlachen. 

Haar tegenstandster is nu echt helemaal van de kaart en Piene rolt haar vervolgens ook simpel op.

 

Mauro en Wessel staan in hun eerste dubbel samen. De 2 manse apen alias de ideale schoonzonen van ons kamp verliezen de eerste set nipt maar komen de 2e set ijzersterk terug. Nadat deze met 6-4 is gewonnen gaat de 3e set qua spel gelijk op. Echter, onze 2 casanova’s trekken elke game net aan het kortste eind waardoor de stand van 6-0 helaas te snel op het bord verschijnt.

 

Middagactiviteit vandaag: 5-kamp!

Het 5-kamp vergt van alle deelnemers het uiterste van alle capaciteiten en de instelling die wordt getoond wordt vaak beloond. Het gaat namelijk om snelheid, kracht, uithoudingsvermogen, inzicht en teambuilding. 

Touwtrekken brengt bij iedereen de oerkrachten naar boven. Op de foto’s is goed te zien dat hier echt tot het gaatje werd gegaan.

Het voetgolf daarentegen vraagt weer precisie en finesse van elke speler.

Het viel op dat ondanks de uitputtingsverschijnselen die sommigen voelen iedereen hier echt goed presteerde.

Bij het beachbal overschatte iedereen zichzelf. Ze konden de verdubbelaar inzetten maar dat bleek a bridge to far! 

 

 

Er zijn nog 2 hele vette dubbels gespeeld waar Bas en Vincent als winnaars uitkwamen en bij de andere baan verloren Mauro en Wessel net aan. Ivm tijdgebrek is er hiervan helaas geen verslag maar neem van mij aan dat het niveau grandslam-waardig was en dat er 3 rijen dik publiek zat te kijken!

 

Vanavond gaan we naar de bioscoop, en er mag uit een groot scala aan films gekozen worden. Melchert tegen Emma: “je mag niet naar 16+ films, maar wist je dat je ook 20+ films hebt? 

Emma: “echt? Nee joh, dat wist ik helemaal niet!”

Uiteindelijk gaan we met 3 man naar pirates of the caribien en de rest gaat naar Dunkirk.

We hebben er megaveel zin in!

 

Weer wat bijzonderheden:

– Emma heeft de insta gescoord van Joep.

– Sem en Mauro maken uit zichzelf het gehele kamp schoon inclusief de tafel, keurig met een sopje. Respect!

– Iris was vandaag van 13.00 – 20.00 uur telefoonloos, een waar record! 

– De meiden hebben een puntensysteem verzonnen en waar dat voor is weten alleen de insiders. We laten dat ook even zo…

– We weten niet of het aan ons ligt maar de kinderen beginnen steeds gekker te doen, foto’s spreken voor zich…

– Mauro is er super trots op dat hij een Westzaanse superboer is!

– Het eten is elke dag weer een feest, zie het menu van vandaag op de foto hieronder