Zomerkamp Dongen, dag 3

 

Vandaag mochten Mats en Mea in de enkel de dag aftrappen.
Mats begon ijzersterk en werd uiteraard in raad en daad bijgestaan door zijn mixmaat.
Zijn tegenstander maakte echter goede hoeken en mats werd van links naar rechts gestuurd. Dit vonden de kuiten van Mats niet zo prettig en deze begonnen dus ook te protesteren. Na goed doorzetten verloor hij de partij echter nipt, helaas.

 

Met z’n allen op naar de baan waar Mea aan het vlammen was.
Omdat verder niemand hoefde te spelen waren we ook hier met een machtig en imponerend publiek aan het kijken en aanmoedigen.

 

 

Mea had een tegenstandster die de bal lekker wist te raken. Mea is echter net een muur, alle ballen worden keurig over het net binnen de lijnen geretourneerd en dan moet de overkant het maar weer uitzoeken wat ze met de bal moeten doen. Stoïcijns knokt Mea zich naar een 7-5 winst in de 1e set maar haar tegenstandster komt ook steeds beter en beter in haar spel. Helaas delft Mea in de 3e set het onderspit maar ze mag trots zijn op een puike wedstrijd.
 

 

 

 

 

Bijna vergeten: de apotheose van het badminton toernooi moet nog vermeld worden.
Na 2 zinderende halve finales waarin Mats en Iris nipt wonnen van het sterke duo Bas en Hidde, mochten Mats en Iris het in de finale opnemen tegen Thomas en Melchert. Iris in het achterveld die alles keept en terugslaat en Mats bij het net voor de scorende smashes.
Lastig lastig, zou de muziekbox dan nu toch echt uit de prijzenkast verdwijnen?
Thomas en Melchert vochten verbeten voor elk punt terwijl Mats en Iris met een grote lach de shuttles neerlegden waar ze wilden. Uiteindelijk bracht het ultieme fanatisme bij de begeleiders toch een nipte overwinning, 21-19!
Weer geen prijs voor de kids, maar ze hebben donderdag weer een kans met de vijfkamp.

Bas mocht ook aantreden in zijn 2e enkelpartij.
De tegenstander van Bas is 11e geplaatst en dat was ook te zien. Technisch mooi verzorgde slagen en een goede touch kenmerkten deze speler. Bas daarentegen kwam direct super fel uit de startblokken en met echt powertennis gaf hij zijn opponent de eerste 5 games geen enkele kans. Winnen na winner, zowel kort-cross ballen als snoeiharde ballen op de baseline kwamen van het racket van Bas.
Nadat Bas de eerste set met 6-1 had gewonnen werd het echt een wedstrijd. Zijn tegenstander was mentaal ijzersterk en bleef gewoon zijn ding doen en na een paar foutjes werd Bas toch wel iets pissig. Soms komt dit ten goede aan je spel maar in dit geval resulteerde het in nog meer foutjes.
De grote vraag na het verlies van de 2e set was: welke kant gaat dit op, en de eerste game is hierbij vaak cruciaal.
Deze werd helaas net aan verloren en de donkere wolken pakten zich samen. De derde set en dus de partij werd verloren, goede wedstrijd, mooie slagen, publiek genoot, helaas een mindere uitslag.
 

 

Op naar het zwembad! Op woensdagmiddag wordt iedereen altijd vrij gepland van wedstrijden want dan is ons uitje richting het zwembad. Elk jaar maak ik wat mooie foto’s van salto’s, glijbaan-opstoppingen, gevechten om de matten etc maar dit jaar werd ik tegengehouden door de badjuffrouw met de mededeling dat ik geen foto’s mag maken in het zwembad. Helaas dus geen beeldmateriaal van in het zwembad maar wel een mooie groepsfoto buiten op het veld. Er wordt veel samen gechilled, chips gegeten, grappen gemaakt en Mats vermaakt ons met zijn DJ-kwaliteiten.

 


Teruggekomen van het zwembad moesten 7 mensen van onze groep nog een wedstrijd spelen. In de regen worden deze wedstrijden afgewerkt. Björn speelt tegen een tegenstander die enorm veel terugbrengt. Hard werken is het motto tijdens deze partij en Björn laat zien dat hij dit enorm goed kan.

Ondanks dat hij uiteindelijk verliest en zelf teleurgesteld en niet tevreden is ben ik als trainer zeker wel tevreden over zijn slagen en trots op de werklust die hij heeft getoond.

Vincent wint ondertussen zijn laatste poulewedstrijd simpel met 6-0 6-0. Hij is de eerste die door is naar de kwartfinale, Yeah!!

Mats en Hidde spelen een monsterpot op een van de achterste banen en ondanks dat Mats allebei z’n kuiten voelt volschieten en spieren voelt waarvan hij niet wist dat ie ze had willen ze koste wat kost winnen. Hidde is het zekerheidje achterin, hij mist geen bal en vandaag is hij simpelweg onverslaanbaar vanaf de baseline. Mats rent juist bij het net als een bezetene heen en weer om het punt af te maken.
Op 5-4 in de 3e set krijgen ze 3 matchpoints maar alledrie weten ze deze niet te verzilveren. Na nog 5 zenuwslopende minuten weten ze het 4e matchpoint te creëren.
Met een onwaarschijnlijke streep knalt Mats de bal met 200 km/h tussen de 2 tegenstanders door. Ze kijken de bal allebei met open mond na en vol ongeloof zien ze dat deze precies 10 cm voor de baseline de grond in boort. Applaus van de kant, gejuich van Hidde en opluchting bij Mats. De buit is binnen!

 

De bingo hebben we door alle spannende wedstrijden gemist maar een aantal jongens zijn ook al bezig met de wedstrijd Ajax – Nice. Deze gaan we nu in de kantine bekijken en dan hopen dat het snel weer droog wordt!

Nog een paar opmerkelijke uitspraken:
Melchert tegen wessel: “ik zie een snorretje, je moet je scheren”.
Wessel: “ja ik weet het maar ik doe het thuis wel, dan kan ik meteen m’n hele gezicht meepakken”.
Iris na een netballetje van Mea: “LEKKERRRR MEA!”
Emma: “ik ben niet meer zo van de romantische komedies, ik ben meer van de horror”.
Mea over een jongen die aan het hyperventileren is op de baan: “waarom geven ze hem niet gewoon een snickertje?”