Zomerkamp Dongen, Dag 2

 

Dag 2, iedereen is weer op tijd uit bed en niemand is te laat voor de training. De straf die daarop staat is ook niet gering dus logisch dat ze ons nog niet hebben durven testen.

Vandaag weer 3 verschillende thema’s die getraind worden bij Martin, Thomas en Melchert. Iedereen mag zelf kiezen op welke baan hij/zij wil trainen. Op deze manier is iedereen zich optimaal aan het voorbereiden op de wedstrijden die weer gespeeld moeten worden vandaag.

 

 

 

 

Waarschijnlijk is de trouwe lezer erg benieuwd hoe het Kubb-toernooi van gisteren is afgelopen. Björn en Mea waren de grote winnaars van de jeugd en hadden alle wedstrijden gedomineerd. Ze betraden vol vertrouwen en goede moed de arena om het op te nemen tegen Martin en Melchert. Het werd inmiddels wel al wat schemerig maar Mea had haar infrarood laserbril opgezet. Het ene na het andere blokje werd omgegooid en Martin en Melchert begonnen licht te zweten. Echter, na een paar weergaloze worpen draaide het spel om en je kon de paniek in de ogen van Björn en Mea met de worp zien toenemen. Björn: “ik heb toch niet de hele dag m’n stinkende best gedaan en alle wedstrijden gewonnen en dan gaan we het nu uit handen geven?” 

Nu moet ik zeggen dat Martin en ik stiekem al flink wat hadden geoefend nadat we ’s middags de wedstrijden hadden bekeken. Die jeugd wordt verdorie met het jaar beter! Worp na worp perfectioneerden wij ons spel en dat wierp in deze Grande Finale zijn vruchten af.  Met een paar vreudekreten die in heel Dongen te horen waren beëindigden de begeleiders het spel. Helaas voor Björn en Mea maar de hoofdprijs (muziekbox) blijft in het bezit van de kampbegeleiding.
Vandaag is er echter weer een kans op deze schitterende en zeer gewilde prijs: het badminton toernooi staat op het programma!

De wedstrijden:

Piene en Iris mochten het tegen elkaar opnemen. Iris had gisteren een super goede mix gespeeld met Mauro maar zoals ze zelf zegt: “enkelen vind ik gewoon schijt”.
Toch waren er hartstikke goede rally’s over en weer maar Piene trok wel vaker aan het langste eind.
Iris gaat zich naar eigen zeggen echter volledig focussen op de dubbel en mix, hier mogen we dus zeker wat van verwachten!

Ondertussen is de HD tussen Bas/Vincent en Mats/Hidde begonnen en deze titanen vechten een verbeten strijd uit. Hoge spinballen worden afgewisseld met snoeiharde forehands. Bij het net wordt uitstekend gepoacht, kortom: hoog niveau!

Sem stond ’s ochtends nog als een beest te trainen en ze hoekte de jongens de baan af maar blijkbaar was haar kruitvat leeg want ze kon helaas niet meer iets extra’s brengen in haar enkelspel wedstrijd.

Na de lunch was het weer tijd voor de middagactiviteit, vandaag op het programma: badminton toernooi!
De badmintonbond werd opgebeld en de officiële maten voor het speelveld en de regels werden opgevraagd.
We konden beginnen!

 

Bas is blij en verwacht hoge ogen te gooien met deze activiteit. Met Kubb was hij, laten we het netjes vermelden, “iets minder getalenteerd”. Op het badmintonveld voelt hij zich echter als een vis in het water. Geduchte concurrent van Bas is Hidde, die heeft namelijk echt op deze sport gezeten en dat is ook te zien. Sneaky korte balletjes (shutlles) worden afgewisseld met mooie lobjes, dit gaat spannend worden!
Piene en Vincent zijn ook een team. Bij de eerste shuttle die richting Piene gaat, deinst ze opzij en laat em gewoon vallen. “Ik ga dat ding echt nooit raken”, aldus Piene. De radeloosheid in de ogen van Vincent is onbeschrijfelijk en je ziet hem denken: “hoe ga ik ooit een kans maken op de eindoverwinning?”

Terug naar de wedstrijden:
Mauro speelt weer een thriller maar deze keer kan hij zijn zenuwen niet zo goed bedwingen en hij verliest dit keer de tiebreak nipt.
Mats en Sem zijn een super leuk duo samen. Enthousiast, positief en ondanks winst of verlies altijd vrolijk. Ze verliezen de mix nipt, maar wanneer ze de baan afgelopen zie je gewoon nog een dikke smile op beide gezichten.

We staan naar aanleiding van de quiz gisteren 2e in het algemeen klassement van de 4 kampen.
Vanavond is er beachtennis en blind tennis, even kijken of we daar weer wat toppers kunnen inzetten om punten te bemachtigen voor deze prestigieuze kampenbattle.

Morgen de uitslag van dit evenement en tevens de uitslag van het badminton toernooi wat nog steeds in volle gang is!
Rode gezichten, goedgeplaatste shuttles en smashes zijn standaard ingrediënten bij deze dagactiviteit.

Tot morgen!