Zomerkamp Dongen, dag 1

 

Ondanks enorme regenbuien onderweg, gingen we gisteren toch vol goede moed naar Dongen, want in Brabant, daar is het toch altijd mooi weer!

Precies! Eenmaal aangekomen op onze vaste stek trok de lucht open en konden we in een heerlijk zonnetje het tentenkamp voor dit jaar opzetten.


 

 

 

 

 

 

Paar voordelen van een wat kleinere groep dan normaal
– we hoefden minder tenten op te zetten waardoor we meer tijd hadden om alvast een mooi potje Kubb te spelen
– ’s avonds pasten we met z’n allen makkelijk in de partytent waardoor we gezellig als 1 groep bij elkaar konden zitten
– weerwolven werd weer uit de tas van Emma gehaald en iedereen deed mee
– zelfs Iris stopte even met het praten tegen haar Siri en samen met Emma en Mea als weerwolf wonnen ze het spel glansrijk
 

 

 

 

 

7.20, La Colegiala van Jody Bernal knalt door de speakers. Wakker worden allemaal!
De kinderen staan verrassend fit op, zouden ze dan toch naar mijn advies hebben geluisterd om niet te gek te doen omdat de week nog lang duurt?

7.59, we komen aangelopen bij de tennisbanen en vol ongeloof zien we een schouwspel wat in alle eerdere edities van het zomerkamp nog nooit vertoond is: alle 12 fanatiekelingen staan keurig in te spelen.
Dat belooft wat voor de prestaties deze week!
Na een uur hard trainen konden we weer genieten van een heerlijk en stevig ontbijt.

De wedstrijden kunnen beginnen,
Kamp Zaanstreek is er klaar voor!!
 

 

Wessel won van Hidde maar die had het verlies al ingecalculeerd.
Piene speelde tegen een tegenstandster van formaat. Ze kreeg flinke harde klappen te verwerken maar Piene counterde met zware topspinballen.
Moet ik hierbij nog de uitslag vermelden? Piene uiteraard gewonnen! BOEMMM

 

Bas en Vincent zijn een goed ingespeeld koppel en rolden de opponenten simpel op, 6-0 6-2.
 

 

 

 

Om 13.00 startte het Kubb-toernooi.
Er waren gewaagde mixteams gemaakt en de winnaars van het toernooi mochten het opnemen tegen de eindbazen, wie anders dan Martin en Melchert!
Mocht het gelukkige toeval zo zijn dat ze ook deze horde kunnen overwinnen dan staat er een schitterende prijs te wachten: een muziekbox met sfeerlicht!

 

Nog meer wedstrijden op het programma:
Mats is als nieuwkomer op het kamp niet onder de indruk van alle nieuwe impressies en wint vrij simpel. Wel was ie wat teleurgesteld over de toeschouwersaantallen, slechts 3 supporters gedurende de hele wedstrijd.
Dit kwam omdat ons gehele kamp en het kamp Zeeland bij Mauro aan het kijken was.
Een spannende en hoogstaande wedstrijd moet uiteindelijk beslist worden in een zinderende tie-break in de 3e set.
Mauro neemt overtuigend een 5-1 voorsprong maar dan slaan de onvermijdelijke zenuwen toch toe en worden 5 punten op rij verloren.
Matchpoint voor de tegenstander, Mauro weer koelbloedig….6-6…..lange rally…..hoge ballen, slice ballen, en dan….een heel vies netballetje mee! Ondanks dat het niet als sportief wordt ervaren juicht ons hele kamp alsof het Nederlands elftal zich weer een keer gekwalificeerd heeft voor een eindtoernooi en nu staat Mauro op matchpoint.
Hij gaat voor de ace, brute service maar geblokt door de tegenstander. Weer een angstige rally van beide kanten, Mauro slaat een te korte bal, tegenstander komt naar voren, slaat een approach maarrrrr….OUT!!
De eerste heroïsche overwinning van deze week is een feit.

 

Het avondeten was zoals we gewend zijn: fantastisch! Een heerlijk 3-gangen menu werd door iedereen verslonden en er bleef geen patatje en stukje wienerschnitzel liggen op ieders bordje.

 Er zijn nog een aantal wedstrijden gespeeld, een aantal gewonnen en sommigen verloren. Al met al was deze eerste dag zeer productief, erg gezellig, fanatiek en positief.

Op het moment van schrijven (21.00 uur) is de finale van het Kubb-toernooi bezig tussen de kinderen en mogen Martin en ik zo opdraven tegen de winnaars.

Wanneer dit afgelopen is kan iedereen lekker gaan douchen, zal er vast nog een spel weerwolven worden gespeeld, een paar chippies genuttigd worden en Bas zal waarschijnlijk weer een fles ice tea naar binnen gieten.
We zijn heel erg benieuwd of morgenochtend weer zo soepel verloopt!

De chemie in de groep is super leuk, iedereen moedigt elkaar aan bij de wedstrijden, de high fives blijven “stromen”, kortom: dit gaat een heerlijke vakantieweek worden!

Nog wat uitspraken die we op hebben gevangen waardoor we “onze kinderen” weer wat beter hebben leren kennen:

Wessel: “het was wel gek, want de klok van de kerk sloeg vannacht 3 keer toen het 2 uur was….”
Mats: “ik hoorde vannacht vliegtuiggeluiden, bleek dat het Vincent was!”
Hidde droomde over Mauro, “hou op, hou op, stop, hou op!” Blijkt dat ie dacht dat z’n luchtbed lekgeprikt werd…
Mauro: “als je het goed bekijkt dan ben ik eigenlijk de ideale schoonzoon”.
Iris: “fucking hinderlijk”
Groep aan iris: “vraag het aan Siri”
Sem: “Martin, hoeveel kinderen neem je?”
Melchert: “kinderen krijg je, die neem je niet”
Mats: “kinderen die pak je”
Martin tegen Emma nadat ze net verloren heeft en zwaar teleurgesteld is: “neem lekker een lollie, dan ben je weer happy”