Dag 8, 7/8/2016

 

De feestavond start zoals altijd een beetje stroef. Kinderen langs de kant en stiekem naar buiten om eerst eens eventjes de kat uit de boom te kijken. 
De begeleiding haalt alle dansmoves uit de kast en dan wordt iedereen natuurlijk meteen enthousiast!
Het thema van de avond is “Neon” en dat hebben we geweten. Iedereen werd door Sem ingekleurd/versierd en de ene zag er nog grappiger uit dan de ander.

 

Verder hebben we uiteraard de polonaise erin gegooid en het roeien is ook echt ons ding! Fantastisch, met z’n allen op de grond en de Zaanse boeren roeien de hele kantine door!
Hierna gaat het feest los en gaan de shotjes in het rond (rustig maar hoor oudertjes, ranja ipv wodka maar het effect is bij de kids hetzelfde) Description: Face with stuck-out tongue and winking eye
De onderstaande foto’s en filmpjes geven verder een uitstekende indruk.

 

 

 

                                                       Kijk is wat een schatjes bij elkaar allemaal 🙂

 

Mika en Jesse besloten vannacht om buiten te gaan slapen. Ze worden elk jaar manser en dit jaar zijn ze natuurlijk de kamp-oudsten dus ze laten even aan de anderen zien wat echt kamperen is. Aangezien het steeds mooier weer wordt is de lucht lekker helder en koelt het behoorlijk af in de nacht. Sterkte bikkels!

We hoefden niet te trainen vandaag dus mooi de gelegenheid om wat slaap in te halen en sochtends al de gezellige *****zooi op te ruimen!
Ik moet tot grote tevredenheid zeggen dat ik megatrots ben op hoe keurig de tenten werden schoongemaakt en met name in het rappe tempo waarop dit gebeurde.
De 3 R-en, Rust, Reinheid en Regelmaat, die we proberen zo strak mogelijk te handhaven levert dit mooie eindresultaat op!

Dan de finales!
Emma mocht het spits afbijten en liet gaan spaan heel van haar tegenstandster. Nu moeten we erbij vermelden dat Mea gisteren in de halve finale al het nodige sloopwerk verricht had (Mea moest gisteren tegen hetzelfde meisje spelen) en Emma maakte de klus vandaag vakkundig af. Sloopbedrijf Buma/Medema is een feit.
De oplettende lezer zal hebben opgemerkt dat we er niet zo van houden om over verlieswedstrijden te schrijven in het dagverslag maar Maxine vermelden we uiteraard met trots. Door de week heen heeft ze schitterende overwinningen aaneen geregen maar helaas wilde het vandaag in de enkelspelfinale niet echt lukken. Een tweede plek in de hoogste categorie van het enkelspel is echter een puik resultaat!
De mix tussen Max/Maud en Wessel/Mijntje werd gewonnen door het gemengde koppel van Zeeland/Westzaan. Wessel en mijntje hadden nog nooit eerder met elkaar gespeeld maar dit was niet te zien. Mijntje beukte erop los en Wessel met zijn oog voor detail wist de gaten in de verdediging goed te vinden. Max met zijn enorme powerslagen en Maud met haar vastheid raakten echter niet van slag en trokken de partij professioneel naar zich toe. Goud voor Maud!

Voorafgaand aan de wedstrijd is iedereen nog fit
Voorafgaand aan de wedstrijd is iedereen nog fit

 

Dan de laatste finale van de dag: de DD17 met een totale kamp Zaanstreek samenstelling! Floortje en Maud tegen Maxine en Mijntje. Spektakel alom en het publiek kreeg blaren en eelt op de handen van het vele klappen want het ene na het andere wonderschone punt bracht iedereen in extase. Nee sorry, dit is toch niet helemaal waar. De dames zijn zichtbaar vermoeid en de fouten stapelen zich op. Wie het langste z’n ogen open kan houden en nog op z’n benen kan blijven staan wint het punt. De camouflage-smash (de bal expres missen zodat de tegenstanders in verwarring zijn en de achterspeler de bal kan scoren) had ik graag als krachtterm ingebracht maar helaas, het is toch echt de vermoeidheid die de meiden parten speelt.
Uiteindelijk winnen Maxine en Mijntje in een slopende 3-setter. Gefeliciteerd kampioenen!!

Het is nu dan toch echt voorbij. We hebben afgelopen week enorm veel activiteiten gedaan: zwemmen, Pokemon vangen, bioscoopbezoek, 5-kamp, badjeshonkbal, rode-draad spel, kubb, voetgolf, bingo, beachtennis, bumperbal en vooral verschrikkelijk veel getennist.
Het was weer een prachtige week met enorm veel humor en ik moet bekennen dat de kinderen zich voorbeeldig hebben gedragen. Geen wanklank, gezeur, ruzie, negativisme, naaktloperij, poepen in de tent, niks van dit alles.

 

Namens alle begeleiders kan ik zeggen: allemaal hartstikke bedankt, we hebben enorm genoten en houdoe!

 

Welterusten allemaal ;-)
Welterusten allemaal 😉