Dag 7, 6/8/2016

 

Gisteravond hebben we de kinderen laten snuffelen aan het gokken. Er was een pokertafel en een blackjacktafel. Op de blackjacktafel werd met een stack gespeeld van €250,-. Je kon meteen zien welke personen aan risicomanagement doen en wie zich niet kan beheersen en meteen volle bak gaat inzetten. Nathan speelt elke keer met een fiche van €1.- en past al als hij 12 heeft maar Jules zet elke ronde meer geld in en trekt nog een kaart als hij al 16 heeft…
Correctie, het wordt later op de avond en ook Nathan krijgt dollartekens in zijn ogen. €50 wordt ingezet en…….hij verliest van de bank tot groot leedvermaak van de overige spelers!

Hieronder enkele filmpjes en foto’s voor een sfeerimpressie:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maud blijkt een ongekend talent te hebben voor pokeren. Met haar poker-face en enorme intelligentie weet ze de fiches allemaal naar zich toe te trekken en dan is dit het resultaat: 

 


 

 

 

 

Uiteraard moet er als het donker wordt nog een paar potjes weerwolven gespeeld worden. Jules en Nathan manipuleren de hele boel bij elkaar en zijn samen een onverslaanbaar team. Mea zweert elke ronde dat ze geen weerwolf is en we haar er dus vooral niet uit moeten stemmen. Emma is uiteraard de onbetwiste spelleidster en doet ons elke ronde weer sidderen en beven.
Wie wordt er deze nacht vermoord en wie blijven er nog even in leven?

Vandaag is de laatste training waar de puntjes nog even op de spreekwoordelijke i worden gezet.
Emma was de hele ochtend strontzenuwachtig voor haar enkelspelwedstrijd. Op 6-0 5-0 voor was ze er nog steeds niet gerust op maar gelukkig won ze dus net aan.

 

De damesdubbel tussen Maud/Floortje en Nina/Sarah werd in 3 sets gewonnen door eerstgenoemden. Super lange rally’s met volleys, lobjes en over en weer schitterende punten. Genieten 3.0 bij deze wedstrijd!
Ondertussen zijn er al een aantal ouders aangekomen om hun kroost te bewonderen en toe te juichen.

 

 

Jamie zorgt voor Maxine
Jamie zorgt voor Maxine

Maxine speelt de halve finale in het enkelspel. Na een stroeve start begint ze op stoom te komen en laat ze de tegenstandster alle hoeken zien! In de 3e set gieren de zenuwen door alle kelen van het massaal toegestroomde publiek! Maxine is super koel en blijft goede hoeken maken. BOEMMMM!! De finale is bereikt!

 


Op naar de volgende potjes want er spelen elke ronde wel 1 of 2 toppers van ons kamp!
Martin zit ondertussen nog steeds no-life BBTan te spelen en ja hoor, vorige jaar speelde hij als enige angry birds uit en dit jaar owned hij (de vaste lezers weten nu wat ik bedoel) BBTan. Een high score die vrijwel niet meer te verbeteren is tot frustratie van vooral Tim.
In de mix Jules/Sarah tegen Wessel/Mijntje is Wessel de kleinste man op het veld maar bij het net is hij een plaag voor onze tweeling. Hij duikt overal tussen en legt met zijn handige handjes de volleys bekeken weg. In 2 sets klaren Wessel en Mijntje deze zware klus.
Terwijl de tenniswedstrijden in volle gang zijn wordt er op de atletiekbaan fanatiek Kubb gespeeld door Stan en Nathan. Stan ligt al uit het toernooi maar ontwikkelt zich hier tot een bekwaam kubb-speler. De blokken zijn niet veilig voor de stokken van Stan de kubbmaster! Jesse kijkt toe hoe het moet.

 

 

Max en Maud winnen ondertussen nog even de halve finale in de GD17. Wat moeten we hier nog over zeggen? Maud gaat niet voor goud, Maud staat voor goud!

 

Als laatste mogen Maxine en Mijntje de damesdubbel spelen. De dames zijn zeer goed op elkaar ingespeeld, hebben al niveau 6 toernooien op hun naam staan en blazen de tegenstandsters binnen mum van tijd van de baan. Voordat de overkant het doorheeft staat Maxine alweer de baan te vegen en staat Mijntje met een stralende glimlach naast de baan te genieten van de overwinning.

 

Dan komt het spektakelstuk van de dag, de begeleiding van alle kampen gaan tegen elkaar strijden. Van ons kamp zijn Tim en Melchert degenen die de eer hoog moeten gaan houden. Wat de opponenten niet weten is dat Tim en Melchert ongeslagen zijn in de competitie en dat ze recentelijk nog een 2e plek in een categorie 2-toernooi hebben bemachtigd.

Melchert zoals altijd foutloos vanaf de baseline en Tim legt de balletjes subliem weg bij het net. Genieten 4.0!

 

De titel is inmiddels binnen, de hamburgers, kipsate, spareribs en salades zijn ook achter de kiezen (de barbeque was echt weer super goed geregeld, complimenten aan het Bassie toernooi) en nu is het tijd om voor te bereiden voor de feestavond. De hele week loeren de jongens en meiden al naar elkaar en Jesse en Mika zijn zelfs heel ver gegaan om 2 dames te strikken (we weiden hier verder niet over uit i.v.m. de privacy van ons kamp). We zijn dus erg benieud of de voetjes vanavond zoals vanouds weer van de vloer gaan. De polonaise en het roeien zijn inmiddels een standaard dingetje geworden maar ik hoor geruchten dat we vanavond gaan “pompen”. Dat is ook nieuw voor mij maar we zullen het gaan meemaken!

 

Lees/zie morgen in het laatste dagverslag van de week de onthullingen van deze machtige feestavond. (ow, en we spelen uiteraard ook de nodige finales maar dat moge duidelijk zijn met al dat talent in onze groep!).

 

Nog even wat foto’s die door de dag heen zijn genomen en die sommigen heel grappig vinden…

 

Tim en Dylan zijn te laat voor het ontbijt en nemen het ervan…

 

Wie o wie is dit meisje?
Wie o wie is dit meisje?