Dag 5, 4/8/2016

 

Laten we dit verslag eens de avond doornemen aangezien die soms vergeten wordt maar juist hier ook de mooie dingen gebeuren.

 

Gistervond hebben we een potje Kubb gespeeld met Martin/Melchert versus Lars/Jamie. Lars en Jamie gooiden de stokken elke keer net naast de blokjes en Melchert en Martin gooiden het ene na het andere blok om. Binnen no time was het potje gespeeld maar Lars en Jamie wilden nog wel een revanche. Goed, enkele ogenblikken later was het tweede potje alweer voorbij en stonden Martin en Melchert met een grote grijns hun tegenstanders uit te dagen voor nog 1 laatste potje.

M&M gooiden de ene na de andere sarcastische opmerking eruit en Jamie lijkt op het eerste gezicht een heel lief meisje totdat de opmerkingen van M&M haar toch echt teveel worden. Haar gezicht vervormd en de aderen op haar steeds roder wordende hoofd zwellen op. Ze smijt de stokken steeds wilder weg en ook Lars kan haar niet meer rustig krijgen. M&M hebben de tegenstanders nu precies waar ze ze hebben willen en beginnen steeds harder te lachen en genieten van elke dodelijke en vuile blik van Jamie. Nadat ook dit potje in het voordeel van M&M werd beslist hebben we Jamie even niet meer gezien. Wel kwam er zoveel rook uit haar tent dat we dachten dat ze aan het seinen was zoals de oude indianen dit vroeger deden.

Ook de dames Maxine, Sem, Mijntje, Emma en Mea wilden het spelletje Kubb weleens proberen. We zitten met een groepje rustig aan de kant te kijken totdat Mijntje begint te gooien. De blokjes staan recht voor haar op een afstand van slechts 6 meter maar de stokken vliegen ons aan alle kanten om de oren. Ook de andere dames hebben ietwat moeiste met de oog-hand coordinatie en na slechts enkele minuten staken ze het spel.

 

Normaal gesproken moet iedereen rond 11 uur in de tent liggen maar wanneer Emma om 22.50 uur haar befaamde spel “weerwolven” tevoorschijn haalt maken we met alle plezier een dikke uitzondering. Met spannende achtergrondmuziek verzorgd door DJ Lars en Emma die op fluisterende maar tevens dwingende en resolute toon de spanning nog wat opvoert wordt ook dit spel op het scherpst van de snede gespeeld. Met Nathan als groot tacticus  wordt het spel gedomineerd door de burgers en hebben de weerwolven geen schijn van kans.

 

En toen was het donderdag met weer een flinke lading wedstrijden op het programma. ‘S ochtends werd er tijdens de training speciale aandacht aan het dubbelspel besteedt en dan met name op de Australische opstelling en de Y-formation. Dit is een tactische variant waarbij de maat van de serveerder bij het net in een enorme voordeelpositie kan komen. De tegenstanders zullen na vandaag niet weten wat ze overkomt mwhoehaha!

Wessel en Mijntje passen het geleerde meteen toe en maakten de tegenstanders kapot!  Ook Jesse en Mika wonnen in 3 sets en Maxine en Nina walsten in de enkelpartijen over hun tegenstanders heen. 

Wat een heerlijk begin van de dag, genieten 2.0!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14.15 uur was het weer het animatieteam wat ons een magnifiek uitgedacht 5-kamp voorschotelde. De onderdelen waren:

– touwtrekken

– tennispunten spel

– handdoeken wringen

– voetgolf

– kubb

Jamie tegen Mijntje werd met touwtrekken een ware bitchfight en Martin moest het in dit onderdeel vanwege zijn laten we zeggen kollosale lichaamsbouw opnemen tegen 3 man tegelijk.

Echter, om een lang verhaal kort te maken: Team Melchert heeft ge-owned (voor de wat oudere lezer: heeft dik gewonnen).

De onderstaande foto’s en het filmpje spreken boekdelen ?

 

 

 

 

Het avondeten is elke dag op en top verzorgd. 3 heerlijke gangen en de buikjes zitten weer lekker gevuld. Een keer extra opscheppen is voor de meesten eerder regelmaat dan uitzondering.

 

 

Vanavond gaan we met de mannen naar de bioscoop maar niet voordat ze hebben meegedaan met het avondprogramma bumperbal. Normaal moeten we iedereen een ietsie pietsie motiveren om mee te doen met de activiteiten maar vanavond mogen ze al lopend in een grote bal elkaar ombeuken (doel is eigenlijk om te voetballen op deze manier en te scoren maar het doel heeft zich toch wat verlegd :-))

Jelmer en Dylan hebben al even geoefend, zie het filmpje hieronder.

 

Ik hoop dat wanneer Emma en Mea straks in zo’n bal zitten ze niet meters hoog over de heg geworpen worden door deze wildebrassen…..

 

Voor mij nu even tijd voor een energy-drankje. Ja idd, degene die we voor de kinderen verboden hebben. Normaal drink ik deze zoete troep ook niet maar als de nood hoog is...
Voor mij nu even tijd voor een energy-drankje. Ja idd, degene die we voor de kinderen verboden hebben. Normaal drink ik deze zoete troep ook niet maar als de nood hoog is...

Citaat van Jelmer na het organiseren en begeleiden van het 5-kamp: “na vanmiddag weet ik niet meer zo zeker of ik nog wel kinderen wil hoor…”

 

Om maar weer even aan te geven hoe zwaar we het wel niet hebben….. ?