Dag 2, 1/8/2016

 

Zondagavond tussen 19.00 en 20.00 kwamen alle kampgangers aan en settelden zich meteen in de groepstenten. De jongens pakten direct een bal en zijn zo snel tevreden. De meiden moeten alles even goed in zich opnemen en de boel verkennen om zich vervolgens helemaal op hun gemak te kunnen voelen. Ook de ouders checken de boel en wensen hun kroost een prettige week.

 

 

Melchert Morris en Jules besloten om een aantal rondjes om de atletiekbaan te wandelen om zo wat eitjes uit te broeden voor het immens populaire spel Pokemon Go. Echter, op een gegeven moment werd het later en later en om 23.00 uur moet toch iedereen in de tent liggen. Even snel tanden poetsen (alhoewel dat vrij onzinnig is als daarna toch weer de de zakken snoep leeggesnaaid worden) en liggen. Morris baalde echter want hij moest nog 1 eitje uitbroeden en met een ijzeren wil begon hij dan maar rondjes in de tent te lopen om zo de 2km die hem nog restten te voltooien. Uiteindelijk brak het ei open en……..kreeg hij een Pidgey. De insiders van het spel weten wel dat dit niet echt tot een gelukzalig gevoel heeft gezorgd bij Morris en hij heeft er dan naar eigen zeggen ook slecht van geslapen.

 

Inmiddels was het al na 00.00 uur en Feike en Mea waren nog niet gearriveerd. Ze hadden op de terugreis van vakantie een klapband gekregen en waren daardoor ernstig vertraagd. De begeleiding kreeg tijdens het wachten toch wel weer gezonde honger en we besloten om maar wat pizza’s en kapsalon’s te laten bezorgen.

 

 Met een waanzinnige sprint kwam Kick de tent  uitgerend toen hij hoorde dat er nog enige  stukjes over waren. Jules en Morris wisten ook  nog wat restjes te bemachtigen en daarna ging  iedereen met een voldaan gevoel slapen.

 

 Vanochtend werden we wakker met zware  regenval. De training kon dus helaas niet  doorgaan wat enkelen onder ons niet heel erg vonden aangezien ze dan nog wat uurtjes slaap konden pakken.

 

Na een stevig ontbijt konden de wedstrijden beginnen. Omdat we met een groot aantal spelers deelnemen in de categorie t/m 17 is het helaas niet te voorkomen dat enkelen van ons kamp tegen elkaar uitkomen. Zo won Wessel in een enerverende wedstrijd van Morris en versloeg Hidde in een spannende partij Mika. Ook Maud en Mijntje, 2 toppers die kans maken op de titel, moesten het tegen elkaar opnemen.

Maud speelde weer eens de menselijke muur en ondanks dat Mijntje er met een sloopkogel en ander zwaar geschut tegenaan beukte won uiteindelijk de muur toch dit spannende gevecht.

 

Stan mocht het opnemen tegen de nummer 1 geplaatste speler van het toernooi. Doel was dus om 1 game in de wacht te slepen. Stan zat er een aantal keer heel dichtbij maar zijn tegenstander was meedogenloos en wellicht ook wat angstig voor Stan zijn machtige groundstrokes dus hij wilde het snel afmaken wat uiteindelijk helaas ook gebeurde.

Jules daarentegen boekte een degelijke en makkelijke overwinning. We zijn uiteraard niks anders van dit beest gewend. Jules begon al met een tactische meesterzet door na de toss te hebben gewonnen z’n tegenstander te laten beginnen met serveren. Deze had namelijk met inserveren welgeteld 0 ballen goed geserveerd J

Beginnend met 3 dubbele fouten en Jules met een big smile aan de overkant was de wedstrijd snel in het voordel van Jules beslist.

 

De mooiste bal van het toernooi werd echter geslagen door Feike in de mix samen met zijn kleine zusje. Met de aangeboren reflexen van zijn vader wist Feike de bal op miraculeuze wijze te raken met zijn backhandvolley. De bal tipte eerst aan de overkant en kwam vervolgens met een fabelachtige backspin terug op de eigen helft. Het publiek was in extase en sprong in de hekken.

 

Nathan en Maxine begonnen de 1e set van hun mix scherp en wisten deze dus snel met 6-3 binnen te hengelen. Voor Nathan is dit het startsein om mans te doen en rare (stoere?) bewegingen te maken. Dansjes waarbij hij z’n heupen schudt en bitch-deps doet hij even tussen 2 punten door om het publiek te vermaken. Gaat dit wel goed…..? Nee dus, de 2e set wordt direct verloren maar met een duimpie ophoog weet hij Melchert gerust te stellen die toch wel wat zenuwachtig aan de kant heen en weer staat te tippen. Echte toppers maken het dan ook waar en laten Maxine en Nathan deze titel waardig zijn. De 3e set wordt met 6-3 gewonnen en weer kunnen we een overwinning bijstrepen!

 

 

Om 16.00 uur hebben we een vrije ronde en dat is het moment dat het animatieteam in actie komt. De voorbereidingen zijn getroffen en alle kinderen worden uitgenodigd om mee te spelen met het honkbalbadjesspel. Doel is: honkbal met rennen, (uit)glijden, lol, nat worden, valen, opstaan en vooral heel veel gezelligheid. Met volle overtuiging wordt er door verschillende personen in de badjes (honken) gedoken en gelukkig komt iedereen er ongedeerd uit.

 

Dan nog een aantal wist u datjes en dan zeg ik: latorrrrr en tot morgen!

 

Wist u dat:

 • Kick een natte broek heeft gehaald voor €3,-
 • Jamie mysterieuze appjes van Max krijgt
 • Dylan gepaaldanst heeft in de meidentent
 • Hij hier waarschijnlijk zo van in de war was dat hij een beker melk over Melchert heen morste
 • Hij daarna wel de broek van Melchert keurig heeft gewassen
 • Jesse na zijn verloren mix de tegenstanders hard fokte met de opmerking: jeetje hoeveel matschpoints hebben jullie nodig gehad he!
 • Mika zit te rappen tijdens het kijken van wedstrijden
 • Martin 2-0 voorstaat tegen Melchert met Kubb
 • Melchert later in de week keihard gaat terugslaan
 • Tim en Jelmer niet meer naar meisjes kijken maar naar moeders (milfs)
 • Jesse een boek gaat lezen op tenniskamp (wereldgeschiedenis)
 • Wessel dit hilarisch vindt
 • Nathan snurkt als een malle
 • Morris heel goed Jelmer kan imiteren
 • Sem en Emma gevraagd zijn op een tennisdate maar deze “vriendelijk” hebben afgeslagen omdat ze niet zo makkelijk te hosselen/fixen zijn

 

 

Jamie en Emma gaan los op de muziek!
Jamie en Emma gaan los op de muziek!