Zomerkamp Dongen 2018

Dag 4

 

8.45 uur, er moeten 9 spelers van ons aantreden voor de eerste wedstrijden van de dag. Uiteraard gaat wel iedereen eerst nog trainen zodat ze goed warmgeslagen het strijdtoneel kunnen betreden. Want strijd begint het nu wel echt te worden. Ondanks dat er redelijk goed geslapen wordt elke nacht, beginnen bij sommigen de vermoeidheidsverschijnselen toe te slaan. Bas is een intelligente jongen en pakt even snel wat rust terwijl de anderen bij de tennisbanen zitten. Ook Yara ziet haar kans schoon voor een tukkie.

 

Mats klaagt al dagen over pijntjes en vermoeidheid. Echter, als hij op de baan staat met Sem lijkt het alsof nieuwe krachten boven komen drijven. 
Korte ballen? Geen probleem, met 3 grote stappen is Mats er weer bij. En dat niet alleen, hij legt de bal zo neer dat de tegenstanders alleen maar stom gapend de bal na kunnen kijken. 
Resultaat: easy win voor mats en sem!

Maar dan. Het toernooi der toernooien tijdens kamp Dongen staat op het punt van beginnen. 2 teams, 2 captains, 1 overlevende!
De grootste ergernis van Melchert tijdens alle edities. Team Martin won elk jaar maar keer op keer werd er weer volle bak voor gegaan door team Melchert. Het geloof is er ook nog steeds en dit jaar, ja dit jaar, is Martin er niet. Extra kansen dus om deze frustratie een keer weg te spelen!
Voordat de wedstrijd begint roep ik mijn team bij elkaar voor een tactische bespreking. Het moet dit jaar gaan lukken, alle scenario’s worden doorgenomen. 
Dan gaat het beginnen. Toss verloren. Beginnen als veldspelers en direct komen we op een 7-0 achterstand. Ai ai ai, waar gaat dit heen. De moed niet verliezen. Honk voor honk wordt gepakt, we sprokkelen de punten binnen, totdat…….het echt goed gaat lopen! Homerun, 3-honkslag, 2-honkslag, homerun….het gaat maar door! Op een 26-7 voorsprong komen we weer in het veld te staan met de laatste rondes te spelen. Team Kevin/Lars weet nog wel terug te komen maar deze mokerslag komen ze niet meer te boven! WINST voor team Melchert!! Ik wil graag al mijn teamgenoten bedanken, en speciale dank aan Marit, Hidde en Mea die een heldenrol vertolkten door de honken perfect te bezetten en iedereen uit te branden!

 

Gelukkig, we kunnen weer door naar de wedstrijden. Inmiddels is de temperatuur opgelopen tot een aangename 30 graden met een gevoelstemperatuur van 40 graden Pff.
Toch moet er gewoon gebikkeld worden en gaan Mauro en Emma er op het heetst van de dag flink tegenaan. Ze weten de wedstrijd niet te winnen maar zijn dmv een 2e stand in de poule toch door naar de kwartfinales.

Bas en Piene maken zich ook klaar voor hun laatste poulewedstrijd. Met al 2 gewonnen wedstrijden op naam, verwachten we hier uiteraard niks anders dan een zuivere hattrick.
Toch blijkt het geen walk-over te worden, de opponenten bieden flink weerstand. Bas en Piene zijn echter al jarenlang een ingespeeld duo en dat zie je terug in de geniepige balletjes, tactische slimmigheidjes en nauwsluitende coaching. 

Ondertussen heeft sem een zonnesteek opgelopen en klimt voor wat verkoeling naar grotere hoogtes. De mussen vallen van het dak en sem valt uit de paal ?

 Op naar de clash van Mea en Iris VS Danielle en Dominique.
Het is een echte damesdubbel. Lange rally’s vanuit achterin, bij het net bruin worden en genieten van de rally. De ervaring van Mea en Iris wint het uiteindelijk van het jeugdige enthousiasme van Danielle en Dominique. Vanuit de schaduw met een verkoelend ijsje heeft de begeleiding heerlijk genoten ?

 

Zoals elke avond staat er weer een uitstekend diner klaar om 18.00 uur. We vallen aan als hongerige wolven, maar toch met enige reserve omdat we hierna direct naar de bioscoop zullen gaan. Uiteraard moeten de bakken popcorn hier ook nog geleegd worden! Mission impossible, Adrift en Ocean’s 8 staan op het menu. 

Morgen weer een bloedhete dag, wellicht dat we wat verkoeling gaan zoeken in het nabijgelegen kanaal. Kevin z’n ogen begonnen meteen te glimmen toen dit idee werd geopperd. Slechts 1x raden wie er met Kevin mee zullen gaan en met katachtige salto’s indruk zullen proberen te maken op al het vrouwelijk schoon die waarschijnlijk langs de kant zullen paraderen of het water in (uit) zullen lopen zoals Halle Berry in haar goede tijd…