Dag 6

 

Dag 6: 03-08-2013

 

Uitslaapdag! De kinderen kregen de keuze tussen trainen en een keertje uitslapen. Om 7.15 uur werd uiteraard wel de muziek weer op volle sterkte gezet en daarna was het wachten welke sportievelingen er uit de tent zouden komen. Uiteindelijk waren er 5 bikkels (en Marina ook, maar die was er net 1 nachtje) die met ons naar de baan gingen om lekker een balletje te slaan.

 

 

 

 

 

 

Na het trainen kreeg iedereen nog een mooie Bidon, die we hadden geregeld maar die ietsje verlaat was aangekomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Half negen moesten er al 4 wedstrijden gespeeld worden door halve finalisten van ons kamp. Cristian en Tim moesten proberen elkaar uit te schakelen, Maud Sarah en Kevin mochten ook in het enkelspel aantreden en laten zien welke krachten ze nog over hadden aan het eind van deze vermoeiende week. Er kwam echter meer versterking het park oplopen in de vorm van extra supporters. De spandoeken werden tevoorschijn gehaald, dus nu kon het toch niet meer misgaan?!

 

 

 Voor sommigen was het nog even te vroeg……

 

 

 

 

 

 

 

 

Cristian tegen Tim werd een thriller waarbij Tim moeite had om op te starten en Cristian hier gretig gebruik van maakte. Het kwam zelfs tot een 6-3 5-2 voorsprong voor Cristian maar Tim blijft altijd lekker ontspannen tennissen en grijpt zijn kansen als deze voorbij komen. In een tie-break won Tim toch nog de set. De 3e set ging over en weer. Na een 5-2 voorsprong van Tim begon Cristian echt te beuken en kwam weer terug tot 4-5. Tim had zijn zenuwen echter goed onder controle en pakte de laatste game waardoor Tim onze eerste finalist is morgen!

 

Op de andere baan had Kevin helaas snel verloren. Last van zijn arm was het commentaar, maar in de dubbel later op de dag zou hij wel ff goed gaan knallen.

 

Sarah speelde zoals altijd lekker op vastheid en maakt goed gebruik van haar enorme snelheid. Geen bal is te snel voor haar maar helaas staat het net soms in de weg en lijkt het veld soms te klein. De nederlaag was een feit maar we zijn wel trots op haar uitstekende instelling.

 

Maud slaat eigenlijk nooit een bal mis. Ze drijft haar tegenstandsters hiermee tot waanzin en zelf blijft ze heel lief glimlachen. Een soepele overwinning was het gevolg, dus onze 2e finalist morgen is een feit!

 

Het was nu wachten op de volgende wedstrijden, dus eerst maar weer eens tijd voor een spelletje slagbal. Ernst-Jan en Arnold deden mee en wisten de bal goed te raken. Thomas daarentegen haalde het guiness book of records met een serie misslagen, en na dit prachtige record veilig gesteld te hebben hield hij het maar voor gezien.

 

Onder het genot van een drankje en een poffertje op deze schitterende dag werden vervolgens Nina en Tim ook naar een finaleplaats toegeschreeuwd.

 

Over de dubbel van Cristian en Kyle willen we niks kwijt, de jongens hebben met zo’n belachelijke instelling op de baan gestaan dat de trainers het niet meer konden aanzien en zijn weggelopen. Ze hebben uiteindelijk gewonnen maar een straftraining was wat er volgde.

 

    

 Zonder medelijden kregen ze een bikkelharde conditietraining voor hun kiezen waarbij ze hun straf ondergingen als mannen. Na 3 kwartier was het wel mooi geweest en zakten ze in elkaar op het grasveld. Hopen dat ze hiervan geleerd hebben en dat ze morgen met een andere instelling op de baan staan.

 

Op naar de overheerlijke barbecue met kwaliteitsvlees van de slager! Wat een genot zeg, er wordt gebunkerd en gesmuld. Een goede bodem voor de feestavond vandaag werd gelegd.

 

    

 

    

 

 

 

En ja hoor, de feestavond was me er eentje! Er werd gedanst en gesjanst op de muziek van DJ Remco. Het testosteron vloog me om de oren en jongens waarvan je het niet verwacht stonden echt los te gaan op de dansvloer. Sarah kwam met wat shuffle-moves waarvan ieders ogen gingen tollen en dat ging nog even door toen Loïs met haar kont ging draaien en de hoofdjes van menigeen op hol sloegen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jelmer, die volgend jaar als begeleiding mee wil, moest natuurlijk wel even laten zien hoe het echt in z’n werk gaat met het regelen van chickies. Zonder wingman loopt hij met de schouders naar achteren en borst vooruit richting een vriendelijk lachende meid en plant zich naast haar op de tafel. Na een paar minuten komt de pas geleerde opmerking: “he, het is wel wat warm hier he, zullen we anders even naar buiten gaan?” En ja hoor, daar gaan ze gezamenlijk de achterdeur van de kantine uit. Alle jongens staan met de monden open en de tong op de grond toe te kijken, wat een SWAG heeft die Jelmer. Na een kwartiertje komt hij terug en beweert niks te hebben gedaan, ze zou te jong zijn geweest……Jelmer, je bent een held voor iedereen!

 

12 uur, het feest is nu toch echt afgelopen. Hierna nog wat meisjes bij het andere kamp vandaan plukken, jongens en meisjes uit de kleedkamers vandaan trekken en om 2.15 uur lag dan toch echt iedereen in de tenten. Fantastische feestavond en op naar de finaledag van morgen waar we 4 finales zullen gaan spelen!!