Dag 5

 

Dag 5: 02-08-2013

 

Ja hoor! De heetste dag OOIT en wij zitten gezellig op een tenniskamp waar we vechten als buffels en we de kostbare vloeistoffen die we nog in ons hebben eruit zweten, alleen maar om het finaleweekend te halen!

 

Want…..vandaag worden de spandoeken gemaakt waar we iedereen massaal mee gaan supporten in dit finaleweekend!

 

 

Eerst werd er nog even gechilled, maar na enige aanspring begonnen ze toch enthousiast met het verzinnen van kreten en yells.

 

“Opgeven is geen optie”

 

“BAM ***”

 

“Vlammen en Vecht”

 

Game, set, match”

 

“hoera een winner”

 

“Sarah!”

 

Ace = 20 punten

 

Volley = 5 punten

 

Dropshot = 15 punten”

 

    

Wat een creativiteit en wat een inzet! En dat met deze hitte!!

 

Het was zo heet dat de Iphone aangaf: “Deze Iphone is oververhit, u kunt deze Iphone tijdelijk niet gebruiken”. (en dit is geen grapje!)

 

Wedstrijden werden er uiteraard ook gespeeld. Veel in de ochtend en namiddag/avond want tussen 1 en 4 werden er vrijwel geen wedstrijden gespeeld vanwege de hitte.

 

Dan denk ik meteen: ahhh lekker siesta! Maar nee hoor, dat was geenszins het geval. Het was oppassen geblazen voor de rondvliegende waterbalonnen en vervelende kinderen die het altijd leuk schijnen te vinden om de begeleiding nat te gooien wanneer net de “stand-by” modus is ingeschakeld.

 

Alle kinderen zaten te klagen over de hitte en dat tennissen/sporten niet te doen was vandaag, waarop ik me even te snel liet ontvallen: “pfff ik druk in de volle zon zo 50 keer op!”. Dit wordt dan meteen door allerlei geluidsrecorders opgenomen en vastgelegd waarop er in een stoet naar het warmste plekje op het veld gezocht werd en ja hoor, daar moest het gebeuren. Tegenprestatie was wel dat Morris zijn neus in de boter zou duwen en dat ik Stan altijd mocht natgooien wanneer ik wilde. Nou daar gingen we dan, voorzichtig probeerde ik er al 10 af te lullen maar nee, de camera’s draaiden al.

 

Het vervelende is dat de eerste 30 altijd wel gaan maar dat de armen al aardig vermoeid waren door de krachtsinspanningen in het zwembad te dag ervoor. Met een flinke schreeuw en kreet werden de laatste push-ups echter voltooid. Morris viel dus letterlijk met z’n neus in de boter en Stan: watch your back in December! Whahaha

 

De wedstrijden begonnen zoals eerder aangegeven dus al vroeg! 8.30 stonden er al 6 toppers van ons op de baan. Sommigen moesten ook elkaar elimineren, maar elk nadeel hep z’n voordeel want dan is er tenminste wel 1 door naar de volgende ronde 🙂

 

De Hottentotjes wisten hun wedstrijden allebei te winnen met 6-2 6-1, keurig gedaan!

 

Bruce is een echte vechter en geeft nooit een punt kado maar moest het wel afleggen tegen een sterke tegenstander. Sander en Lowe maakten er ook een goede wedstrijd van, en ondanks dat Sander vindt dat hij in de avond beter is omdat z’n spieren dan veel soepeler zijn was dit niet te zien en sprintte hij de hele baan over. De eerste set was Lowe hier zo van onder de indruk dat deze al voorbij was terwijl Lowe dacht nog met de warming-up bezig te zijn. De 2e set was de diesel echter vol op stoom en werd het een echte knokwedstrijd. In een bloedstollende (letterlijk) eindfase bleef Sander het meest koel en is hij ook door naar de volgende ronde.

 

Vanwege het extreme weer werd er vandaag geen 3e set gespeeld maar moesten de wedstrijden beslist worden door een super-tie-break. Voor de leken die dit verslag lezen: een super-tie-break is een gewone tie-break alleen gaat deze tot de 10 i.p.v. tot de 7.

 

 

 

 

Cristian wist met tactisch spel en een enorm harde klap de super-tie-break te winnen, Maud en Nina speelden dit helaas niet klaar en verloren deze nipt.

 

 

 

 

 

 

Er werden in de middag nog meer wedstrijden gespeeld, even de bijzonderheden op een rijtje:

 

– Kyle staat een set, 5-2 en 40-15 achter waarna Marina (is vandaag aangekomen) zegt: als je nu nog weet te winnen dan zou dat echt masterlijk zijn! Dan ben je echt de bom!

Kyle begint vervolgens te concentreren en te huppelen en komt terug tot 5-5. Helaas ontsnapte zijn tegenstander toch met een houdini-waardige act en leert Kyle hiervan dat je misschien toch beter vanaf het eerste punt je kunsten tentoon moet spreiden.

 

– Kevin staat 6-0 5-0 voor en pakt een opblaasbare coca-cola handschoen i.p.v. zijn racket om een punt te spelen. Gelukkig kon zijn tegenstander er ook om lachen (of was dat alleen omdat die nu eindelijk een punt kon winnen).

 

– Jelmer heeft niet helemaal zijn dag en speelt tegen een prikker die zijn service door de wind in laat blazen. Deze ballen blijken nog lastig af te maken en wanneer er ook nog eens aces afgekeurd worden is het ondoenlijk om deze wedstrijd te winnen. Helaas onze 2e geplaatste speler in de oudste categorie eruit

 

Quote: “tegenstander tegen Kevin en Tim: “ik vind jullie spel echt lelijk, jullie slaan alles op de netspeler.” Waarop Tim antwoord: ”moet je maar niet zo’n poepservice slaan…”

Op dit moment (22.36 uur, jeetje is het alweer zo laat!) springen en racen de kinderen er lustig op los in het naastgelegen bos. Wel onder begeleiding hoor, rustig rustig!

Ze spelen levend stratego en de bedoeling is dat ze zich geruisloos verplaatsen om zo de vlag van de tegenstander te vinden en te veroveren. Vanaf hier kan ik ze echter horen brullen: “generaal is coming!” en “Boem Bam, ik ben de Bom!”. Succes begeleiding aldaar!

 

Weltrusten!