Dag 4

 

Dag 4: 01-08-2013

 

Vandaag stonden er een hoop leuke dingen op het programma. Uiteraard zijn we weer gestart met de training, een dubbeltraining vandaag. Hopen dat de kids hier wat van hebben opgestoken want er staan nog een hoop dubbelwedstrijden op het programma.

 

Terwijl de “jongeren” zich lekker vermaakten met wat watergevechten, zochten de “ouderen” een rustig plekje op voor zichzelf. Zouden ze geheimen voor ons hebben waar we niks van af mogen weten? Antwoord: “nee hoor, de schaduw is hier gewoon veel lekkerder”.  

 

We hadden vandaag maar een paar partijen die gespeeld moesten worden omdat we de rest van de dag vrijgepland hadden voor het zwembad. Met deze tropische temperaturen is het heerlijk om even af te koelen met een bommetje en een saltootje in het water. Alhoewel, sommigen kwamen plat op de rug (ik), PETS à AUW à  ROOD à LACHEN GIEREN BRULLEN DOOR DE KINDEREN.

 

Lois liet even zien hoe het wel moest, vooruit, achteruit, geen probleem!

 

Uiteraard hebben we erop toegezien dat iedereen goed ingesmeerd werd, dat is wel nodig bij sommigen……(Martin).

 

    

 

In het zwembad waren de opstoppingen in de glijbaan natuurlijk weer dolle pret, gierde het testosteron weer door de jongens heen bij de gevechten om de matten in het bad en dreven anderen weer lekker rondje na rondje in de stroomversnelling.

 

 

Op de handdoeken werd door menigeen (dames) gewerkt aan het gezonde kleurtje en werd er gesmuld van de boterkoek die we deze ochtend weer keurig op tijd hadden ontvangen. Nadat de roddel van deze smaaksensatie rond was gegaan kwam iedereen even buurten en waren er zelfs geen kruimels meer over!

 

Na deze heerlijke chille dag (ook voor de begeleiding) op naar het avondeten. Dit keer groentesoep vooraf, gevolgd door heerlijke vis, viskroketten, wortels en doperwten en als toetje hangop met aardbeien, mandarijn of ananas. We worden weer verwend!

 

Er werd goed gegeten want iedereen wist wat er komen ging: er moest weer gepresteerd worden want van 20.00 – 21.00 stond het bowlen op het programma. “Een balletje gooien, dat kan toch iedereen?” Dit viel voor sommigen echter flink tegen. Wessel na weer een bal in de goot: “het ligt aan de bal, echt het ligt aan de bal!”

 

    

 

    

 

Stan na een flinke misser: “ik oefen toch echt geregeld met m’n vader”. Thomas na een afzwaaier: “nou ik kan er gewoon niks van”. Uiteraard zijn er altijd weer uitslovers die iedereen dik inmaken (oke oke, ik kan er niet tegen als ik ingemaakt wordt). Martin was voor iedereen veel te goed en haalde een score van 157 punten!

 

 

Toch smeet Sander ook flink veel kegels om en leek het wel of hij enige professionele training heeft gehad (zie foto). Mieke is altijd enthousiast en gaat er vol voor. Aan inzet ontbreekt het niet….

 

Morgen alweer vrijdag. Net op het nieuws gehoord dat het de warmste dag ooit in Nederland kan gaan worden. Gelukkig zijn alle kinderen uit onze groep superfit en vinden ze het helemaal niet erg om bijv. 3 wedstrijden te spelen (Nina….)

 

Er wordt door sommigen al gevraagd of de “uitslaapdag” nog komt. We denken erover na maar morgen in ieder geval niet. Een beetje discipline kan voor de kinderen geen kwaad. Van opruimen hebben ze nog nooit gehoord, “dat doen anderen toch wel”, en waarom zou je de fles cola terug in de koelkast zetten als je net zelf wat hebt gedronken “ik heb toch al gehad?”

 

Zijn wij nou zo streng opgevoed……

 

Op het moment van schrijven (22.30 uur) zit iedereen in een grote cirkel voor de tenten en knallen de beats nog uit de speakers. Zeker gezellig maar zo toch maar de “kleintjes” alvast naar bed sturen. Ze kunnen dan nog even genieten van de verhalen van de “ouderen” die hoe later op de avond hoe sexueler getint worden. Met rooie oortjes liggen ze stil te luisteren en af en toe horen we dan wat gegiechel waaruit blijkt dat ze dus echt nog wel wakker zijn. De meiden zijn de manse verhalen echter snel zat en sluiten de luiken. Morgen om 7.20 uur zullen we ze weer wekken met een mimimi op volume max, dat is een feit.