Dag 3

 

Dag 3: 31-07-2013

 

Vandaag een kampverslag vanuit een ander oogpunt! Deze keer mag/ moest ik  “kampmoeder” in spé (Mieke) de dag gaan evalueren! Dus bij deze begin ik maar bij het begin!  De afgelopen avond/nacht. Het avondspel (slagbal) viel letterlijk in het water door de regen. Bij vlagen kwam er best wat water naar beneden. Als “kampmoeder” heb ik gedurende de dag vele malen de tenten netjes dichtgedaan en her en der wat onderbroeken van het gras geraapt. Ik merkte dat veel kinderen mij kwamen melden dat ze toch wel moe waren en (deze keer?) op tijd naar bed zouden gaan!  Dus mijn reactie was dan ook:” nou joh dat lijkt mij een uitstekend plan! Dan kan je morgen weer drop shots slaan.”

 

Al met al lagen alle tenten om 11 uur in bed….dachten wij. Echter, de meidentent was na een controle vrijwel leeg. Na een bezoekje aan de kleedkamer hoorde ik al wat geluid. En ja hoor daar stonden de meiden in een kleedkamer gevuld met stoom. Op mijn vraag of ze bijna klaar waren was het antwoord: ja hoor, het water werd al koud! We komen zo! Na dik drie kwartier lagen ook deze meiden lekker warm en vooral blinkend schoon in hun slaapzak.

 

Vanmorgen was het heerlijk stil in mijn tent….tot om 7:15 uit de 120 decibel boxen

een of ander goedemorgen muziekje kwam. Om mij heen hoorde ik her en der al geklaag dat het wel erg vroeg was. Ik kon daar eerlijk gezegd wel inkomen! Maar goed je bent leiding, dus eruit. Wessel bleek erg veel moeite te hebben met opstaan en bleef star liggen in zijn slaapzak. Ik denk dat hij dacht: als ik heel stil blijf liggen zien ze me vast niet! Martin en Thomas hadden hem echter al in het vizier en gaven hem 10 tellen om eruit te komen anders lag hij op het veld…..dat was genoeg om hem binnen 5 seconden uit zijn slaapzak te krijgen.

 

 

Mijn taak deze ochtend was het maken van het programma van de dag, het opruimen van het veld (onderbroeken,sokken,shirts,slippers,luchtbed)  en even rustig wakker worden. Tot mijn grote verrassing kwam de groep na 5 minuten alweer terug. Er waren geen banen vrij en er werd besloten tot een voetenwerktraining…die tot grote “blijdschap”van de kinderen werd gegeven. Ik zag kinderen van hot naar her springen en sprinten en had lichtelijk medelijden met ze.

 

Om 9 uur werd deze vermoeiende training afgesloten met een estafette en konden we richting ontbijt. Voor alle moeders: alle kids hebben keurig 1, 2, 3 of 4 broodjes gegeten met een glas melk/chocomelk.

Na het ontbijt hadden we even tijd om met de gehele groep te gaan slagballen. Het werden de pubers tegen de “kleintjes”en Melchert. Ik als scheidsrechter mocht alles in goede banen leiden…Het werd een super fanatiek potje waarbij de kleintjes niet onderdeden voor de pubers. Stan verraste de pubers met een flinke slag en een sprintje waar mister Bolt van zou staan te kijken! De eerste punten waren binnen! Na een uurtje was iedereen moe…en kon er eindelijk getennist worden!

 

Dan even in het kort  de wedstrijden:

 

Als eerste waren Yara en Piene aan de beurt. Wat een schitterende spannende wedstrijd. De meiden waren bloedje fanatiek en alle ballen werden scherp gespeeld. Achterstanden werd goed gemaakt en het werd  mega spannend. Piene werd zo fanatiek dat ze zelfs haar maatje tot twee keer toe raakte. 1 keer vol tegen haar arm en daarna moest het hoofd van Yara het ontgelden. Maar na een koud doekje gingen de meiden er weer vol tegenaan. Helaas werd er nipt verloren.

 

 

 

 

Daarna snel naar Mees die zijn enkel moest spelen. Wat er in Mees zijn hoofd omging weet ik niet maar ik denk dat hij hartstikke verliefd moet zijn. Alle ballen zag hij vliegen en die dromerige blik zei voor mij genoeg. Alle aanwijzingen van Thomas gingen langs hem heen en helaas verloor Mees deze partij.

 

Jelmer moest vlak daarna zijn enkel spelen. Ook Jelmer had wat moeite met de tegenstander. De dropshots lukte niet en ook de “slices” gingen niet zoals het moest. (deze termen hoor ik dan naast me van de andere kinderen, ik leer echt veel deze week! )Maar na deze aanmoedigingen en de wave ging het beter en Jelmer was de eerste match winnaar van de dag!

 

Het was ondertussen alweer een tijdje geleden dat ik in “ut kamp”was geweest. Daar aangekomen hoorde ik alweer de luide house/trance/hiphop muziek. Het pubergroepje zat gezellig in een kringetje te kletsen. Echter in een stoel ernaast lag Cristian heerlijk opgerold te slapen. Te schattig!

 

 

Na de lunch was het de beurt aan Bruce en Lois. Er werd met 6-2 6-1 verloren. Na de evaluatie met Melchert zei Bruce: we hadden kunnen winnen als we goed hadden gespeeld. Wat moet je hier nu nog aan toevoegen!

 

Lois en Sarah moesten tegen de tweede geplaatsten meiden spelen. Wauw dat was echt een pittige wedstrijd! De meiden gaven alles, keken “bitchie” maar helaas werd er verloren.

Jelmer en Koen speelden een prachtige dubbel tegen 2 goede spelers. Die keken wel wat raar op toen ze de rating zagen van de jongens. De één is 4 en die andere is 8, wat een rare combie zeg! Deze combie speelde echter super in teamverband (zie foto). Door de verschrikkelijk goede samenwerking haalden ze de 2e set binnen en kregen in de 3e set ook nog 2 matchpoints maar helaas werd er toch verloren. Zonde mannen!

 

Tussendoor werd er met Martin gevoetbald op het veldje naast de tenten. Wij doen ALLES om ze zo moe mogelijk te maken!

 

Tijdens het avondeten (heerlijke pasta en italiaans ijs) gingen er bijzondere verhalen rond over “de wingman”! In het kort: zo schijnen jongens tegenwoordig meisjes te versieren.

 

Nu zit ik dan in de tent lekker rustig te typen. Rustig?? Ja want het hele spul is naar de bingo! Er schijnen grote prijzen te zijn waaronder een loungebank voor Melchert zijn nieuwe tuin.

 

Het kamp ligt er voor heel even verlaten bij…….ik zie vanaf mijn plek de sokken,truien,shirts,dekbedden,lege flessen,onderbroeken alweer liggen op het gras. Zucht, ik ruim het zo wel even voor ze op, ze zijn moe. Ach het zijn mijn kids voor een weekje….!

 

Wist u datjes:

–          We vandaag geen boterkoek hebben gekregen.

–          Koen ons beloofd heeft dat hij morgen “heul” groot wordt

–          Evert zich kranig staande heeft gehouden tegen de opslag van Tim

–          De brabanders ons een kei- gezellig en netjes groepje vinden

 

Quotes:

 

–          Piene tegen Yara: het voelt echt alsof ik voor de tegenstander ben (ze hadden dezelfde jurkjes aan) Waarom heb ik niet iets anders aangetrokken?

 –          Morris met Melchert in de sportwinkel voor bespanning: Zegt de man tegen Morris: en vind je het kamp leuk? Morris: nee joh, het is geweldig!

 –          Jelmer over Melchert en zijn wingman verhaal: deze man snapt ook helemaal niets he!

 

Zo ik ben klaar met mijn kampverslag dag 3! Het is als “kampmoeder” ontzettend genieten van de kinderen. Ik kom steeds meer te weten door alle verhalen die ze spontaan beginnen te vertellen! Morgen 31 graden voorspeld, op naar het zwembad!!