Dag 2

 

Dag 2: 29-07-2013

 

Zoals gisteren vermeld zouden de jongens op tijd klaar staan om naar de bioscoop te gaan. Op het moment dat we willen vertrekken en iedereen bij elkaar roepen komen de meiden in hun mooiste outfits aangelopen, geurend naar de lekkerste eau de colognes. Dan komt Jelmer met een bezweet voorhoofd aan: “maareh kan ik nog niet even douchen”……

Goed, snel in de auto gestapt en op naar de euroscoop waar we de groep in 2en splitsten. De ene groep ging naar de komedie Grown Ups 2 en de anderen naar World War Z, een film over zombies.

 

Na 2 uur komt iedereen met een grote glimlach de zaal van Grown Ups uit en even later komen wat verschrikte gezichtjes de andere zaal uitlopen. “Was de film leuk Wessel?” “Ja, in het begin was het wel een beetje eng maar als ik een zombie tegenkom dan sla ik em gewoon in z’n maag hoor”.

 

 

Teruggekomen in het kamp was de afspraak dat iedereen vanwege het wat late tijdstip muisstil zou zijn en meteen zou gaan slapen. Wonderbaarlijk genoeg ging dit helemaal goed. We waren zelf net lekker ingedommeld toen er opeens toch weer geluid uit de oudste jongenstent kwam. Melchert eruit en na een fikse waarschuwing (“he asocialen, we hadden een afspraak dus het moet nu afgelopen zijn, ow en de tent staat niet goed strak, nou ja dat zien we morgen wel weer, SLAPEN!”) lag iedereen binnen 5 minuten te snurken.

 

7.20 uur: het wekkertje gaat, het is verder muisstil in het kamp –> snoozen.

7.25 uur: wekker gaat weer, nog steeds geen geluiden van de kleine terrors te horen –> snoozen.

7.30 uur: weer die vervelende wekker. Oke, de muziek gaat op max en mimimi (zie link dagverslag 1) knalt uit de speakers.

7.31 uur: het hele kamp is wakker en in rep en roer omdat het al zo laat is en ze zo ruw gewekt zijn!

 

 

 

 De dagtaken worden verdeeld. Training wordt gegeven door Martin, Thomas, Melchert en Mieke plakt het prikbord vol met wedstrijdinformatie, weerberichten en aankondigingen van extra activiteiten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eerste wedstrijd wordt al gespeeld om 8.30 uur door Yara. Wonderbaarlijk genoeg heeft ze op tijd een keuze kunnen maken uit de 6 verschillende mascara’s die in haar beauty-case zitten. De partij gaat op en neer maar de tegenstandster is wel wat vaster in de rally. Hier zet Yara echter een flink aantal mooie winners tegenover waardoor elke game spannend is. Uiteindelijk wint de vastheid en degelijkheid het toch en delft Yara het onderspit.

 

Hierna is het de beurt aan Evert, Jules en Kyle om hun tennisvaardigheden te showen. Ondanks de korte duur dat Evert op tennis zit, weet hij toch bijna elke bal van zijn tegenstander goed terug te slaan waardoor deze tot het uiterste gedreven wordt. Aan het uiteindelijke verlies tilde hij dan ook niet zwaar want er was lekker gespeeld!

Jules speelde ook zeker geen slechte wedstrijd, alhoewel de uitslag anders deed vermoeden. Er werd met 0-6 0-6 verloren maar ook hier werden goede punten gespeeld.

 

Kyle had na 2 games al door dat hij de wedstrijd ging winnen en was hierna dan ook

snel uit z’n concentratie gehaald. Wanneer het nodig was maakte hij een goed punt en als
het niet nodig was glimlachte hij wat naar de supporters en wuifde naar de
voorbijlopende chickies.

 

 

 

Over de wedstrijden die hierna volgden heb ik gemengde gevoelens. Lois, Nina, Cristian+Kyle wisten knap te winnen maar de partijen van Kevin, Sarah, Maud, Morris + Wessel en Sander werden bijna allemaal nipt verloren. Morris + Wessel, Kevin en Maud zelfs pas 6-4 in de 3e set, hoe zuur!!

 

De laatste ronde werd gespeeld om 19.45 uur. 3 wedstrijden stonden er nog op het programma. Nina scheet 7 kleuren voor haar tegenstander, “hij slaat zo hard! Straks raakt ie me”. En ja hoor, ondanks een “hit” wonnen ze de partij in 2 knappe sets.

 

Yara en Stan speelden voor het eerst samen in de mix. Yara vond dat ze beter waren dan de tegenstanders maar dit werd niet in de uitslag meegenomen. Helaas wéér een nipt verlies! Sander stond veel beter te spelen dan zijn eerste wedstrijd en walste over zijn tegenstander heen. Zonder medelijden stuurde hij de jongen met een 6-1 6-2 naar huis!

 

Tussen de wedstrijden door wordt er veel rondom-de-baan gespeeld op de minibaan. De jongens zijn vooral actief bezig en de meiden moedigen aan langs de kant, lopen mooi te zijn en verkleden zich minimaal 3x per dag, precies zoals het hoort toch? 🙂

 

 

Al met al was het weer een dag met verschrikkelijk mooie en spannende wedstrijden, een aantal regenbuien, gapende kinderen (nu al?!), een heleboel lol en een hele goede groepssfeer!

 

Wist u dat:

 

–          Er een infiltrant is die Koen elke dag van boterkoek voorziet

–          De leiding dit ontdekt heeft en dit uitgebuit heeft met elke dag boterkoek voor de begeleiding

–          Melchert de catering van het voorgerecht afgeholpen heeft

 

    

 

–          De jongens de meisjes van kamp Zeeland iets te jong vinden

–          Iedereen de Jelmer-coupe nadoet

–          Wij van sommige kinderen het haar graag willen afknippen (Morris)

–          Stan relaxt-slippers heeft

–          Martin, Thomas en Melchert een zware dag hadden met alle 3-setters

–          Melchert nog steeds van iedereen wint met armpje drukken

–          Yara gaat blozen wanneer we het over onze kamp-jongens hebben

–          Cristian boontjes heeft leren eten van Mieke

 

Quote’s:

– “hey, het regenwater smaakt gewoon naar drinkwater. Ik kan het toch wel  gewoon drinken he?” (Mees)

– Wessel tegen Morris eind 3e set: “en nu gaan we zitten en concentreren!”

– Nina tegen Tim na de overwinning: “wat hebben we nou net gedaan?” Tim: “ik heb net gewonnen”.