Dag 2

Dag 3

Dag 4

Dag 5

Dag 6

Dag 7

 

Dag 1

 

Dag 1

 

Dag 1: 29-7-2013

 

De dag begon eigenlijk al de avond ervoor toen alle kampgangers gearriveerd waren. Iedereen heeft er onwijs veel zin in en het blijkt dat ze zich goed voorbereid hebben op de week die komen gaat.

Iedereen is amper een uurtje bij elkaar en bij sommigen (lees: oudste jongenstent) is het al een bende van jewelste! Leuk idee hoor zo’n confetti-kanon, of laten we er gewoon 12 confetti-kanonnen van maken!

 

 

Meteen maar iedereen bij elkaar geroepen en alle kampregels duidelijk uitgelegd. Vervolgens tandjes poetsen en iedereen naar z’n tent. 10 minuten later komt Tim Beijer alweer naar buiten: “hebben jullie een pomp voor mij? M’n luchtbed is lek…..was dit vorig jaar ook niet het geval?

 

Om de begeleiding te testen blijven sommigen (vreemde) geluiden maken dus wordt om 03.15 uur toch maar besloten om Tim uit z’n tent te halen. Regel is dat hij dan zonder luchtbed (die was toch al lek) op de grond in de begeleiderstent moet slapen.

Om de begeleiding nogmaals extra op de proef te stellen begint de tent met de jongste jongens (is dit afgesproken werk?) ‘s ochtends om 06.15 uur al met een mini-fanfare waardoor we toch een heerlijke 3 uur slaap hebben kunnen pakken.

 

Dan nu maar het leuke nieuws: alle mobieltjes van de oudste jongens waren in de loop van de nacht ingenomen en om die weer terug te krijgen moesten ze alle confetti-bende en tevens de hele eigen tent “waar een snoeppot was omgevallen” schoonmaken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Om 8.00 uur stond bijna iedereen op de baan om de eerste tennistraining te beginnen, behalve Yara en Piene. Dit was echter niet meer dan logisch want in een half uur tijd konden ze natuurlijk niet de hele make-up verzorgen en ook nog de haar in de krul doen. We zullen de meiden morgen een half uurtje eerder wekken J

 

Ondanks de zware eerste nacht werd er voortreffelijk getraind en vielen de eerste zweetdruppels op de smashcourtbanen van TC Bas Dongen.

 

9.45: start eerste wedstrijden, Stan en Wessel.

Helaas, zware loting, wind tegen, stand van de zon ongunstig, wegschietende ballen op de lijn….er werd verloren.

 

11.00: Morris.

Met een vermoeid maar verbeten gezicht vocht Morris om alle punten. De eerste set verliep redelijk soepel, maar zijn tegenstander begon steeds beter en beter te spelen. Op een stand van 6-2 5-4 mocht Morris de wedstrijd uitserveren. Na een zenuwslopende laatste game waarbij Morris 2 matchpoints om zeep hielp werd het 3e matchpoint verzilverd met een harde klap van zijn forehand. De armpjes gingen de lucht in, de handen van de supporters op elkaar want de eerste overwinning deze week is een feit!

 

Nu was voorgedaan hoe het moest volgden Yara en Wessel met soepele overwinningen.

 

 

14.45 uur: tijd voor Piene om aan te treden voor haar eerste wedstrijd. De ochtendtraining was ondanks de verlate start heel goed verlopen, en deze lijn trok Piene in haar wedstrijd uitstekend door! Ze liet haar tegenstandster van links naar rechts rennen. Het leek echter wel of ze tegen de vrouwelijke Nadal speelde want echt alles kwam terug! De eerste set werd verloren met 4-6 maar Piene bleef spreiden en werd beloond de 2e set, 6-4 winst. De 3e set was er één met alleen maar rally’s en schitterende punten. Deze ging na 3 uur spelen echter nipt naar

haar tegenstandster met 3-6 maar wat een toppartij! Na deze slopende partij moest ze eigenlijk direct door want de volgende partij moest gespeeld worden. We hebben de tegenstandster echter in de wacht gezet en even rustig genoten van de heerlijke avondmaaltijd. Eenmaal weer op de baan werd al snel duidelijk dat de tegenstandster, die 1e geplaatst was, toch echt te sterk was. Piene bleef nog wel lopen op elke bal maar uiteindelijk gingen ze toch te hard en kwam Piene met een rood hoofd en voldaan gevoel de baan af.

 

 

Rondom de tenniswedstrijden stond er ook een Kubb-competitie op het programma. In het begin vlogen de stokken nog alle kanten op, maar na wat uitleg en voorbeelden van Mieke kregen ze de touch te pakken en werd het spel uiteindelijk gewonnen door Team:  Jelmer, Cristian, Kyle en Team: Martin, Stan en Jules.

 

 

 

 

 

De tarp moest nog even wat hoger worden gehangen, geen probleem voor Cristian die binnen 5 tellen de boom in klom, en vervolgens huppend van tak tot tak een goede plek vond om het touw te bevestigen.

 

Inmiddels is het bijna tijd om naar de bioscoop te vertrekken. De meiden staan al helemaal fris en opgetut klaar voor het avondje uit. De jongens lopen nog in korte tennisbroeken en zwarte voeten van het voetballen rond maar verzekeren ons dat ze ruim op tijd klaar zullen zijn…..

 

Quote’s van de dag:

 

– “Ik weet nog veel leuke dingen te vertellen over m’n moeder maar dat mag je echt niet in het dagverslag zetten hoor!” (Stan)

– “M’n vader heeft een gitaar gekocht en oefent al flink voor een komende bruiloft. Hij kan er echt niks van haha” (Loïs)

– “Ik heb nog maar 3 lootjes gekocht dit jaar” (Mees)

– “Yess, weer 3-sterren gehaald met Angry Birds” (Martin)

– “Tim, waar is je telefoon”? “Die zit in de oplader”. “Maar vanmiddag was ie al 100%”. “Ja klopt, maar ik had nog maar 80% en straks is ie vannacht leeg”.

– “De geit is gemolken”

– Kampnummer tot nu toe: Link youtube: http://www.youtube.com/watch?v=nlt5Wa13fFU