Dag 5

 

Dag 5: 27-7-2012

 

Wanneer jullie het verslag van dag 4 goed hebben gelezen, weten jullie dat er door een aantal jongens geaasd werd op de hyves van een leuk meisje. Na wat nader speurwerk verricht te hebben kwamen de jongens er uiteindelijk achter dat dit meisje de naam “Roos” droeg.

 

23.00 uur:

Tim plakt voor de 4e keer deze week met wat blessuretape zijn luchtbed.

Alle kinderen hebben hun tanden gepoetst, liggen in de tent en het gepraat gaat over tot een stil gefluister, een teken dat de vermoeidheid toeslaat en de begeleiding eindelijk rust heeft.

 

23.20 uur:

Er komt wat meer geluid uit de jongenstent van Tim, Kyle, Silas, Cristian, Lowe, Bruce en Kevin.

 

23.30 uur:                                                                                                                     

Opeens een zware mannenstem: “Hey Roos, wat is je hyves!?”. Er volgt een hoop gegiechel maar uiteindelijk zowaar een antwoord vanuit het andere kamp: “mijn twitter is Roosxxx_”.

Weer een hoop rumoer…..”ow ben jij dan de Roos op toernooi.nl die 6,5 staat in de rating?”

Weer een antwoord en gegiechel en de heerlijke rust die over het kamp was gedaald werd ruw verstoord door een hoop hormonen in een Savanne groepstent.

 

00.00 uur:

De begeleiding is het nu echt zat en maant voor de laatste keer tot stilte.

Het werkt helaas niet, dus de harde maatregel waarmee al een aantal keer is gedreigd moet nu toch echt uitgevoerd worden: Degene die we nog 1x horen moet met alleen een slaapzak op de keiharde grond in het gangpad van de caravan liggen. Slachtoffer: Kevin de Jonge.

 

 

00.05 uur:

Het is helemaal stil en iedereen ligt te snurken.

 

00.20 uur:

We vinden het toch wel zielig voor Kevin omdat hij morgen (vandaag) nog belangrijke wedstrijden moet spelen. Om Kevin te sparen laten we hem stiekem terug kruipen in de tent.

 

07.20 uur:

Opstaan en training met de kinderen die graag willen trainen. Ze kregen de avond ervoor de keuze tussen uitslapen en trainen. Hiermee konden we meteen de motivatie van de kinderen testen.

Het resultaat: 14 van de 20 kinderen gingen trainen, 6 uitslapers. Niet slecht!

 

Helaas verliet 1 begeleider vandaag het kamp. Mieke gaat zelf op vakantie en vertrekt vandaag.

Bij navraag aan de jongens wordt Mieke omschreven als “de moeder van het kamp, maar we luisterden lekker nooit”. De meiden: “Jammer dat ze weggaat want ze is echt aardig!”.

 

Na een stevig ontbijt konden de wedstrijden van de dag beginnen. Een belangrijke dag want vele ouders van de kids kwamen vandaag hun kroost aanmoedigen. Wij vermoeden echter dat ze hun kinderen niet langer konden missen en om 11.00 uur stonden de meesten dan ook al op het tennispark.

 

De wedstrijden werden allemaal weer op hoog niveau gespeeld en alle ouders genoten met volle teugen van de prachtig geplaatste forehands, snoeiharde backhands en subtiele dropshotjes.

Naast al dit geweld werd er natuurlijk ook gewoon ge-chilled –> –> –> –> –> –> –> –> –> –>

 

“ik moet dit boek echt uithebben deze week want ik wil een nieuw boek mee op vakantie” aldus Jesse.

 

 

 

 

 

 

Na met onze hele groep een soepie, 12 hele kippen en een bord vol patat naar binnen gewerkt te hebben is het nu tijd voor het speedminton. Een glow-in-the-dark tennis/badmintonspel waarvan we straks uitgelegd krijgen wat hiervan de bedoeling is.

 

 

 

Het begint inmiddels weer wat te regenen, vanmiddag hadden we al een klein buitje maar vanavond staat ons nog wat te wachten krijgen we te horen. We zijn benieuwd of de tenten het gaan houden, ze zijn immers nieuw en dus nog nooit uitgetest…

 

Verder hopen op niet al teveel geluid uit de tent van Roos want dan zijn de poppen (lees: jongens) weer aan het dansen (lees: sjansen).

 

Tot morgen!

 

Vooruit, stiekem nog een foto van Martin en Thomas, omdat ik ze zo schattig vind samen 🙂