Dag 1

 

Dag 1: 23-7-2012

 

De dag begon erg vroeg. Om 5.30 uur werd de tent met de jongste jeugd al wakker en begonnen flink te keten.

7.30 uur werd de rest van de groep gewekt (ondanks dat dit niet meer echt nodig was) en om 7.45 uur stond iedereen paraat in hun tennisoutfit buiten de tenten!

 

Er werd begonnen met een prachtig gezongen lied voor Stan want hij was jarig vandaag! Vervolgens een mooi kado (een waterglijbaan van 6,5 meter) die in de middag al intensief gebruikt ging worden.

 

8.00 – 9.00: de eerste tennistraining!

 

Een uur lang werden alle slaperige koppies langzaam gewekt tijdens het ontspannen overslaan van het gele balletje. Na een heerlijk verzorg ontbijt was het om 9.45 uur de eer aan Morris en Nathan om het tennisbal te openen!

 

Morris begon met een vliegende start en kwam meteen 4-1 voor te staan! Bij de wissel werden echter de angstaanjagende maar ook niet verrassende woorden gesproken: “ik ben moe, ik kan niet meer!” De volgende 8 games werden dan ook door de ‘s ochtends superfit aangekomen en steeds beter spelende tegenstander binnen gehaald. Na nog wat flitsende acties van Morris ging het licht echter definitief uit en was de nederlaag een feit.


Nathan stond een baan verder de sterren van de hemel te spelen. De ene na de andere winner kwam van zijn blad en zijn tegenstander (inclusief een erg meelevende en zichtbaar teleurgestelde vader) werden er moedeloos van. Op een 6-1, 3-0 voorsprong vreesde de begeleiding echter met grote vrezen want Nathan begon allerlei circus-achtige capriolen uit te halen. De concentratie wist hij enige punten later toch weer op te pikken en de 1ste overwinning van TV Westzaan op het Bassie toernooi in Dongen was een feit!!

 

 

De temperatuur liep inmiddels op tot een “aangename” 26 graden Celsius. Overal ontstonden chillende groepjes op het tentenkamp en de muziek was over het hele tennispark te horen.

 

 

Vele wedstrijden werden er op dit heetste moment van de dag gespeeld en er werd met rooie hoofden gestreden voor elk punt!

 

Na een heerlijk en gezond avondmaal (soep, gebakken aardappelen, gehaktbal en boontjes (“wat zijn die groene dingen”), rauwkost en een chocolademousse met slagroom als toetje) kon het trefbaltoernooi beginnen. Het groene leger uit Westzaan was veruit in de meerderheid en de tegenstanders werden 1 voor 1 uit het veld geknikkerd.

 

22.30 uur: Eindelijk, Bedtijd! Na een lange, warme, gezellige en goede eerste dag poetsen alle kinderen de tandjes (waarna ze in hun tent de snoepzakken weer uit de verborgen vakjes tevoorschijn halen). De begeleiding pakt een welverdiend biertje en de deur en luiken van de sleurhut gaan ook dicht.

 

Weltrusten!

 

Quotes van de dag:

 

Begeleiding: “heb jij het ook zo heet Stan?” Stan: nee hoor, ik ben geboren op een dag dat het 40 graden was dus ik kan heel goed tegen de hitte”

 

Stan: “ik heb met 6-0 6-0 verloren maar toch vind ik het heel leuk om te tennissen hoor”

 

Kevin en Tim: “wij kunnen niet zonder telefoon”

 

Nathan: “ik ben gewoon moe, en dat is het gewoon”