Dag 7: 2-8-2015

 

Na de schitterende halve finales van gisteren was het ’s avonds eindelijk tijd voor DE feestavond.

De hele week werd er natuurlijk al naar uitgekeken want op de feestavond kan iedereen onbeschaamd losgaan.

Voordat de daadwerkelijke party begon werd er eerst gestreden om de immens belangrijke Crazy 88 cup! De hele week hadden alle kampen opdrachten voltooid en ook wij hadden er hard aan gewerkt met de hele groep. In het tussenklasssement stonden we op de tweede plaats achter Kamp Dongen.

We konden vanavond echter d.m.v. verschillende spellen en het uitdagen van andere kampen 5, 10 of 20 punten verdienen.

Het eerste spel werd uitgevoerd door Melchert en Wessel. Allebei retefanatiek, behendig en sportief dus dit kon niet misgaan! Wessel moest 1 voor 1 tissues uit een doosje trekken met 1hand, terwijl Melchert de doos vasthield. Kamp Dongen die we hadden uitgedaagd stonden aan de overkant klaar voor het startschot. 3, 2 ,1……START! Wessel begint als een razende te trekken maar het kan Melchert niet snel genoeg gaan. Luid joelend en schreeuwend worden we opgezweept door het publiek dat door het dolle heen is. Totdat…….Melchert het ingenieuze idee krijgt om gewoon het gehele doosje stuk te trekken zodat Wessel in 1 keer alle tussues tegelijk kan pakken. Op het moment dat we dit doen, krijgt de tegenstander hetzelfde idee (vast afgekeken, die rattekoppen….). Iedereen juicht, gilt en we worden heen en weer geschut in onze emoties. Hebben we nou gewonnen of niet? “Gelijkspel” beslist de scheidsrechter!

Grrr we hadden toch echt het idee dat we de buit al binnen hadden.

Op naar het volgende spel.

We zetten onze volgende troef in: slangenmens Enyuan. Enyuan moet zittend op een vuilniszak het eerst over de finish komen door met zijn benen en kont heen en weer te schuiven op de vuilniszak. Whaha deze punten kunnen we uiteraard direct bijschrijven! Enyuan gaat in het begin nog gelijk op maar als hij merkt dat de finisch in zicht is geeft ie een poepie gas en weg is ie! 20 punte voor kamp Zaanstreek, BOEM!

Voor het volgende duel hebben we een vaste hand nodig, duidelijk dus dat we Emma naar voren schuiven. Er staat een bak water waar een bord in drijft. Emma moet 6 lege blikjes cola opstapelen en dit eerder voor elkaar zien te krijgen dan het meisje van Kamp V&P. Emma draait heel slim meteen de lipjes om maar de toren wordt elke keer toch instabiel en blijft omvallen. Dan wordt er vanuit ons publiek de gouden tip gegeven om  de lipjes er helemaal af te trekken. Emma staat onder hoge druk en scheurt als een dolle stier de lipjes van de blikje. Hierbij loopt ze een fikse snee op in haar duim. Ai ai, het bloed spuit alle kanten op en het water in de bak kleurt helemaal rood. Emma zet echter stug door, verrekt geen spier, trilt wel een beetje maar op hetzelfde moment begint de conurrente de blikjes allemaal te verschrompelen omdat ze denkt ze het spel te kunnen winnnen. Dit was echter niet het beste idee van Nederland en Emma wint de strijd. Alweer 20 punten erbij en we streven kamp Dongen inmiddels al voorbij.

Op naar de stormbaan die op baan 1 en 2 is opgesteld. Bedoeling bij dit spel is dat met een grote zware paal een tractorband getild moet worden waarbij tevens een heel parcour moet worden afgelegd. Lijkt redelijk zwaar en dat is het ook maar dan hebben de kampen Lowe en Evert nog nooit in actie gezien. Er mochten van elk kamp 10 personen meedoen aan dit spel en de snelste tijd was 50 punten waard. Kamp Dongen en V&P deden het redelijk en zetten een tijd neer van ongeveer 30 – 40 seconden. Wij mochten het opnemen tegen kamp Zeeland. Terwijl de kinderen van Zeeland met z’n 10en zaten te ploeteren om de zware paal door de tractorband heen te krijgen en op te tillen, stonden Lowe en Evert op. Ze ramden de paal erdoorheen, namen elk een uiteinde op de schouders en liepen als Rambo en Terminator door het parcours. Alle overige kampen keken met open monden en bolle ogen toe en waren diep onder de indruk van dit staaltje machtsvertoon. Tijd: 13 seconden!

Ik kan nog wel een aantal spellen beschrijven maar eigenlijk kan ik het ook kort samenvatten: We waren snel, slim, behendig, krachtig, moedig en bovenal: ONOVERWINNELIJK! De Crazy 88 cup is dus met een dikke puntenoverwinning naar ons gegaan!

 

Nu was het dan tijd voor de feestavond. De muziek knalde uit de speakers, de voetjes gingen van de vloer en er werden vele nieuwe moves tentoongespreid. Ook hierbij liet Enyuan weer zien dat hij soepel in de heupen is en dansend op de tafels trok hij zijn shirt uit, draaode deze boven zijn hoofd in het rond en bij alle meisjes van kamp Zeeland kwam een klein straalte kwijl uit de mondhoek. Uiteraard hebben we weer de polonaise gedaan met de gehele kantine en hebben we ook weer een aantal kilometers geroeid op de grond. Het was een verhitte avond, zeker toen Dennis het spel “spin the bottle” inbracht. Staand in een grote kring moest 1 iemand in het midden de fles in de rondte draaien, degene waar de fles naartoe wees, kreeg een kusje op de wang. In het begin was iedereen nog wat voorzichtig en zenuwachtig maar naarmate iedereen steeds enthousiaster werd, werd de kring steeds groter en groter.

Om 23.45 was het dan toch echt tijd voor het laatste nummertje. De lichten gingen aan en iedereen ging terug naar het kamp. Aangezien iedereen nog vol adrenaline zat besloten we om maar een dikke vette afterparty te houden. De beatbox ging aan op max volume en de grond dreunde onder ieders voeten. Na een half uurtje dansen en springen werden de beentjes toch wel wat vermoeid en besloten we om met z’n allen nog eenmaal het spel weerwolven te spelen onder leiding van Emma.

Na 2 superspannende potjes gespeeld te hebben was het om 2.15 uur wel tijd om onze bedjes op te zoeken en wat rust te pakken.

 

Zondagochtend kon iedereen uitslapen tot 9.15 uur en was iedereen na een stevig ontbijt klaar voor de 4 finales die gespeeld zouden worden.

De eerste om 10 uur, HD t/m 17, Kevin en Cristian. Tja wat moeten we hier over zeggen. Cristian had zijn hoofdrpijs al binnen en voor hem was het tennis niet meer relevant. De gehele nacht had ie buiten geslapen op een zitzak met niemand minder dan……. tja dat ga ik u helaas niet vertellen. De insiders van het kamp weten allemaal met wie dit was maar om deze prille liefde nog niet te verstoren laat ik ze (vooralsnog) even met rust.

Feit was wel dat Cristian geen tennisballen meer voor zich zag maar alleen 2 grote mooie bruine ogen die hem een groot deel van de nacht hadden wakker gehouden. De wedstrijd was in een mum van tijd over, helaas pindakaas.

 

De volgende finale werd gespeeld door Bas Baas en Piene Volleymaster. Zij hadden hun slaapzakken juist eerder opgezocht de avond van tevoren en dit was ook wel te zien. Messcherp stonden ze op de baan en wederom speelden ze een schitterende wedstrijd. De samenwerking tussen deze 2 spelers is superieur op elkaar afgestemd en wanneer de ene de bal niet meer haalt schreeuwt de andere “LOS” en weet de bal nog met miraculeuze reddingen over het net te krijgen. De wedstrijd bleef spannend tot het einde maar op matchpoint besloot Piene ervoor te gaan. Bas Baas sloeg een diepe bal op de backhand van de tegenstander en Piene Volleymaster zag haar kans schoon. Met een enorme krachtsinspanning schoot ze naar het midden van de baan en wist de bal met een keurig geplaatste backhandvolley te scoren. Met katachtige vreugdesprongen vierden Bas en Piene de overwinning, gefeliciteerd!

 

De derde finale was de gemengdduubel t/m 17 van Kevin en Julia. Kevin wilde hier zijn revanche pakken van zijn verloren finale eerder op de dag en begon wervelend. Met machtige forehandwinners afgewisseld door brute volleys en smashes wist hij de tegenstanders direct te imponeren. Ook Julia raakte geinspireerd en kwam volledig op stoom. Samen een onverslaanbaar koppel en de 2e eindoverwinning was een feit voor kamp Zaanstreek.

 

In de laatste finale en ook de laatste partij van de dag mocht Maud aantreden tegen de nummer 4 geplaatst. In de halve finale een dag eerder had ze nog knap de nummer 1 geplaatst uitgeschakeld. Vandaag echter een nieuwe wedstrijd en alhoewel het spannend was en Maud vrijwel geen fouten maakte kon ze haar tegenstandster niet genoeg onder druk zetten en dus ook weinig eigen punten maken. Het was wachten op de fout maar die maakte haar opponente ook vrijweinig en die wist de ballen wel vaker et scoren. Een 2e plek voor Maud maar zeker ook hartstikke knap!

Gedurende de dag werden alle spullen bij elkaar geraapt, de tenten schoongemaakt en opgevouwen en was het kamp ten einde. We (alle begeleiders) hebben een fantastische week gehad en enorm genoten van alle leuke momenten en gekke dingen die we met alle kinderen meemaken.

Van wespen opeten tot het honkbaltoernooi, van beachtennis tot bioscoopbezoek, van de bingo en het zwembad, en uiteraard van alle mooie partijen die zijn gespeeld.

 

Hopelijk allemaal tot volgend jaar en we zien elkaar weer heel snel op de tennisbaan!

 

Gegroet!