Dag 6: 1-8-2015

 

Nog 1 of 2 jaar en dan gaan er aan aantal naar het casino om hun geluk te beproeven denken wij. Pokeren zit sommigen in het bloed en de stacks bleven maar groeien. Aan de andere tafel werd er blackjack gespeeld en omdat sommige jongens wat meer geluk nodig hadden riepen ze er een “bitta” bij. Ze hadden dit gezien bij de james bond films, zo’n mooie meid achter je die af en toe wat fiches vast mag houden en je lief toespreekt brengt altijd geluk. Koen liet zich zelfs masseren tijdens het spel door zijn bitta om de ontspanning te behouden.

Nicolien speelde het altijd leuke spel “ezelen”.  De kaarten gingen van hand naar hand en sneaky Megan hield iedereen in de gaten. Haar reactie snelheid is ongeëvenaard en zodoende wist zij dus de eerste prijs van de avond binnen te slepen!

Aan de pokertafels werd er nog steeds verwoed ingezet en Stan en Kevin gingen head’s up. Op de andere pokertafel werd de strijd beslist met een brute all-in tussen Sjoerd en Bruce. Uiteindelijk hadden we 4 winnaars: Megan, Bruce, Kevin en Morris (die waarschijnlijk dus de beste bitta had) kregen de prijs uitgereikt en werden op beide wangen gezoend door onze pitspoezen Marina en Nicoline.

 

Vanochtend de laatste trainingen van de week en morgen kunnen we lekker uitslapen.

Sommigen namen hier alvast weer een voorproefje op en lagen bij de yoga binnen 5 minuten alweer te pitten. Thomas heeft ook zo’n rustgevende stem, hij lijkt rasta rostelli wel met zijn hypnose kunsten.

Na het ontbijt ging de kubb battle verder tussen Martin en Melchert VS Dennis en Marina. Na Dennis en Marina er even aan geroken te laten hebben pakten Martin en Melchert uiteraard de overwinning.

 

De eerste wedstrijd van de dag werd gespeeld door Bas en Piene. Het was de laatste poulewedstrijd en als ze zouden winnen dan hebben we weer een kwartfinale erbij!

Na 1-2 achter te hebben gestaan kwamen ze op dreef en gunden ze de tegenstanders vrijwel geen punt meer. Bas achterin super vast en Piene als Patick Rafter bij het net. Alle ballen in de buurt werden direct afgemaakt.

Een keiharde overwinning was een feit!

 

Maud moest vervolgens tegen de 1e geplaatste dame uit het schema. Ze had haar eerdere ervaringen uit de vorige wedstrijden meegenomen en pakte alle tips goed op. Verdedigend ijzersterk en aanvalend op het juiste moment maakte dat Maud de eerste set met 6-2 pakte. De tegenstandster had dit geenszins verwacht en haar lichaamstaal sprak boekdelen. Mentaal is Maud ook ijzersterk en ze bleef stug doorgaan. Het werd nog even spannend maar op 5-3 bleef Maud wederom koelbloedig en serveerde de wedstrijd uit. Fantastisch, we hebben de eerste finaleplaats binnen!

 

Tijd om te lunchen en ons voor te bereiden op het extreem gekke spel dat deze middag plaats zou gaan vinden. Een buikglijbaan van 15 meter werd aangelegd, een hoop zeepsop en water erop en glijden maar. In 2 teams, wie het eerste het bekertje drinken kon atten en vervolgens op z’n kop op de tafel kon tikken. Nadat dit spel uiterst succesvol was ontvangen door alle jongens en 2 meiden (Loïs en Megan waren de enigen die het aandurfden) begon het worstelen op deze uiterst gladde zeepbaan.

Bruce tegen Sjoerd, Jelmer tegen Tim, Wessel tegen Megan, Bas vs Enyuan etc etc en als slotstuk uiteraard Martin tegen Dennis.

Martin is flink wat rode striemen en kneuzingen rijker maar wist Dennis toch keurig op z’n ruggetje te leggen buiten de mat.

 

Ondertussen druppelden er steeds meer ouders binnen op het park om hun kinderen bij te staan en aan te moedigen.

De partijen die begin de middag op het programma stonden waren de damesdubbel van Floortje en Sarah en van Kevin en Cristian.

Floortje en Sarah zijn samen een goed koppel. Vast vanaf de baseline en redelijk degelijk bij het net. De dames aan de overkant wisten echter net iets meer te brengen en scoorden zo op de belangrijke momenten net wat meer puntjes. Helaas verloren maar na een paar minuten renden ze alweer lachend achter elkaar in een soort van watergevecht.

Kevin en Cristian speelden een heerlijke dubbel. Harde knallen van Kevin en subtiele balletjes van Cristian zorgden ervoor dat het publiek rijkelijk vermaakt werd. De 2e finaleplaats is binnen, perfect gedaan mannen!

 

Tussen de partijen door kregen we nog lekker aardbeien met slagroom of chocola en Marina wist een hele goede mop te vertellen. Hoe noem je een hond die kan toveren? Een labracadabra…………………

Nicolien wilde hier toch wel overheen gaan en deed er een schepje bovenop: Wat is het verschil tussen een koelkast en een vrouw? Een koelkast begint niet te kreunen als je er vlees in douwt……….

Goed, dat waren de momentjes om even te lachen.

 

Nu even de serieuze momenten. We vermoeden dat Jelmer en Tim hun piepie zijn kwijtgeraakt. Ze durven namelijk niet zonder boxershort te douchen. Als er ook maar iemand anders in de douche staat dan wachten ze net zo lang totdat diegene klaar is en gaan dan pas met boxer aan onder de douche staan. Of zou er iets anders aan de hand zijn? Suggesties zijn welkom.

 

Op naar de volgende partij van Nina en Julia. Ze spelen tegen een goed koppel waarvan vooral 1 meisje erg goed staat te tennissen. De eerste set is er nog niet veel vertrouwen in de overwinning maar de 2e set komen onze dames steeds beter in de wedstrijd. Uiteindelijk drukte de tegenstandsters toch goed door en moesten onze meiden het hoofd buigen.

 

We hebben echter nog meer ijzers in het vuur. Maxine en Yara gingen op voor de damesdubbel. De eerste set waren ze duidelijk sterker maar naarmate de wedstrijd vorderde gingen de meiden aan de overkant steeds beter spelen. Maxine en Yara zijn echter 2 retestoere meiden die nooit opgeven. Ze knokten keihard voor elk punt en alle rally’s gingen gelijk op. Toch wisten ze de wedstrijd uiteindelijk niet te winnen. Helaas maar wel respect voor deze 2 meiden.

 

Piene en Bas speelden na de fantastische eerste wedstrijd van de dag ook in de laatste speelronde. Ze moesten nu de halve finale en vandaar zat er een hoop pubiek langs de kant. De tegenstanders waren weer beter dan eerder op de dag dus de punten werder langer en langer en spannender!

Bas en Piene hebben wel een bijnaam verdient na deze wedstrijd. Ze gaan voortaan door het leven als Bas BAAS en Piene VOLLEYMASTER. Alles wat ze de afgelopen jaren geleerd hebben brachten ze tijdens deze wedstrijd in praktijk. Voor mij als trainer echt genieten langs de kant en uiteraard zo trots als een pauw toen ze de winnende bal hadden geslagen. Finale nummer 3 in the pocket!

 

Julia mocht na haar verloren damesdubbel nog een keer aantreden vandaag en wel met Kevin. Ze sloeg alle frustratie van zich af en Kevin speelt al het hele toernooi als een losgeslagen beest dus deze halve finale mix was appeltje eitje. Morgen de finale, ja hoorrrrrr finale nummerrrrrrrrr 4!

 

Bruce en Sjoerd speelden de laatste wedstrijd van de dag. Het gehele tennispark kwam af op het daverende geluid wat van dit stadion afkwam. De eerste set was inkomen voor de mannen en gingen ze er dik af. Deze kerels hebben echter een ijzeren wil en doorzettingsvermogen en gooiden alles in de strijd. Het publiek werd getrakteerd op een schitterend schouwspel. Het was tevens kamp VS kamp waardoor de spanning nog meer toenam. Uiteindelijk moest deze partij in een tie-break van de 3e set beslist worden, hoe mooi wil je het hebben!

Bruce en Sjoerd vochten als leeuwen, maar het allerlaatste punt van de wedstrijd ging toch naar de opponenten. Helaas helaas, maar we kunnen de tegenstanders nog een keer een battle beloven op het scherpst van de snede want de finale spelen ze tegen onze kanjers Kevin en Cristian. Go Go bitta’s, jullie gaan het verschil maken!

 

Nu op naar de discoavond, morgen het laatste verslag over de finalepartijen en wellicht nog wat secret information over de dans- en versiermoves van enkele van onze kampgangers.

 

P.S.

– Dennis wint ook weleens met kubb in het enkelspel

– Hij is ook best wel een ruige boy

– Hij kan Martin ook best op z’n ruggetje leggen

– Hij is een echte Roggenova

– Hij in niet zo heel verlegen als ie beweert

– Hij is niet altijd de emo-man