Dag 5: 31-7-2015

 

KOUD KOUD KOUD! Omdat het mooie weer in aantocht was, was het super helder wat inhield dat de nacht megakoud was. De afgelopen nachten was het al “redelijk fris” maar nu was het volgens Dennis zo koud dat zijn straal bevroor tijdens zijn nachtelijke plasmomentje.

Dennis kreeg nog een extra slaapzak en slaapt met zijn kleren en sokken aan maar nog was ie helemaal verkleumd en heeft ie naar eigen zeggen alle uren van de nacht gezien.

 

Eerder op de avond waren we met de helft van de groep weer naar de bioscoop. Jelmer en Tim die bij het kamp bleven kregen de opdracht om de jeugd te vermaken met de bootcamp maar vooral om ’s avonds de rust te bewaren en iedereen op tijd in de tent te krijgen. Deze verantwoordelijke taak hebben ze prima op zich genomen want toen wij om 1.00 uur terug kwamen van de bios was het hele kamp stil en zaten ze met z’n 2en in de caravan een spelletje te kaarten. Goed geregeld topbegeleiders!

 

De dag begon vervolgens met een Yoga training van Thomas waarbij iedereen weer heerlijk kon ontspannen en op de tennisbaan werd er fanatiek op het dubbelspel getraind. Dit zou zich later op de dag uitbetalen in vele mooie overwinningen.

 

Na het ontbijt gooit Kevin er even lekker een “Jellie, kom je mee schijten” in en iedereen was weer klaar voor de wedstrijden.

 

Vandaag werden de laatste poulewedstrijden gespeeld waardoor bekend zou worden wie er in de halve finales uit zouden komen morgen. We willen natuurlijk zoveel mogelijk wedstrijden in het weekend omdat er dan al een legertje aan ouders komen kijken. Die willen uiteraard zien hoe hun kroost het er vanaf brengt en hoe ze vooruit zijn gegaan in hun spel.

Melchert had met crazy 88 al een gedicht gemaakt waar iedereen mee gemotiveerd werd om tot het uiterste te gaan.

Het gedicht kunt u vinden op:

 

https://video-ams3-1.xx.fbcdn.net/hvideo-xpf1/v/t42.1790-2/11753427_866773700080874_350473038_n.mp4?efg=eyJybHIiOjQ0MSwicmxhIjo1MTJ9&rl=441&vabr=245&oh

=e88b1c644fec60217ffb424afd5876a9&oe=55BBD79F

 

Er werden een hoop dubbels gewonnen dus we zijn goed vertegenwoordigd op de zaterdag met de halve finales!

 

Het was vandaag zoals eerder gezegd schitterend weer. De temperatuur loopt de komende dagen nog op maar met het zonnetje erbij voelde het weer aan als 25 graden! Er werden direct veel ijsjes verkocht maar de poffertjes hebben toch nog steeds ieders voorkeur. De achternaam van Mees kan echt worden veranderd in poffertje want hij zorgt zeker voor 80% van de omzet.

 

Toch worden ook de appels en bananen nog gretig afgenomen, we horen van intieme bronnen zelfs dat op dit moment de appels verkozen worden boven de chips.

Echter…Nathan zoekt zijn eten net als Cristian een dag eerder op een andere manier. Feike en Sander boden allebei 5 euro als Nathan een wesp zou opeten. Deze kleine schurk kreeg meteen dollartekens in zijn ogen en stopte de wesp zonder pardon in zijn gulzige mond. Het leek erop dat Nathan zelfs genoot van deze maaltijd, we zijn benieuwd of hij de komende dagen niet extra prikkelbaar wordt.

 

Wat altijd leuk is om te horen van anderen is dat wij zo’n hecht kamp zijn en zo’n verschrikkelijk leuke groep. Nu kan dat ook niet anders want kinderen gedragen zich net zoals hun begeleiders.

Als er een wedstrijd gespeeld wordt dan zitten er steevast 10-15 fans aan de kant te supporten. Wanneer je de eer hebt om de laatste partij van de dag te spelen, dan staan er dus 35 fans langs de kant te joelen en te springen en wordt elk punt met luid gejuich beantwoord.

Sarah, Floortje, Mandy en Piene brachten iedereen echter een beetje in verwarring omdat ze allevier precies hetzelfde jurkje hadden aangetrokken. Wie was nou wie en wie hoort er bij wie, niemand kon er meer een touw aan vastknopen maar we hebben een schitterende 3-setter gezien waarin Sarah en Foortje net aan het langste eind trokken. Ook zij gaan nu dus door naar de volgende ronde!

 

Bij het avondeten was er ook enige consternatie ontstaan want in de middag was Marina aangekomen. Aangezien zelfs de kinderen in het begin geen acht op Marina sloegen omdat ze dachten dat Nicolien gewoon voorbijliep was het niet verwonderlijk dat ook de organisatie bij het avondeten Nicolien bijna haar eten weigerden te geven omdat ze al een ronde had gehad. Marina zat inmiddels namelijk al te smullen van een lekkerbekje met krokante aardappels, sla en appelmoes.

Wessel weet nu ook niet meer waar hij het zoeken moet want bij wie moet hij nou de bodyshot gaan halen?

 

Vanavond hebben we een ouderwetse kaartavond. We gaan van pokeren en blackjack tot ezelen en kingen. De winnaars staat een mooie prijs te wachten (grote zak snoep, want de zakken die meegenomen zijn, zijn inmiddels allang leeg). Voor de dames wat make-up spullen want met de feestavond op komst moeten de smoeltjes toch weer keurig in orde worden gemaakt.

 

Morgen zullen de ouders van een aantal kinderen langskomen, wij zeggen: WELKOM.

 

We hebben een prachtig spel op het middagprogramma staan, namelijk het buikglijden over de 12 meter zeepsopbaan. Wie o wie durft het aan om het op te nemen tegen onze kampkanjers?

 

Ben benieuwd of iedereen op tijd is…..tot morgen!