Dag 4: 30-7-2015

 

7.59 uur, alle kinderen staan alweer klaar voor de trainingen deze ochtend. Aangezien we geen zin hebben om elke keer iedereen de tent uit te trekken en 100x te zeggen dat ze nu toch echt naar de baan moeten gaan omdat ze anders te laat komen hebben we dit jaar een nieuwe regel bedacht. Wie te laat is op de training moet gebukt staan en iedereen van de groep mag dan een bal op de kont proberen te slaan. U zult begrijpen dat er nauwelijks kinderen te laat komen. Smoesjes als: “de brug stond open”, of “m’n band was lek” en “ik kon de tennisbaan niet vinden” worden niet geacepteerd.

 

Na de training die eindigt om 9.00 uur heeft iedereen altijd een berehonger. We snellen dan naar de kantine waar al het lekkers elke ochtend alweer klaar staat. Ham, kaas, worst, paté, hagelslag, pindakaas, yoghurt, muesli, melk chocomel je kunt het zo gek niet bedenken of het staat er. Alleen de thee van Nicolien ontbreekt maar die haalt ze dan altijd even zelf bij de kantine, want de dag zonder een theetje beginnen, dat kan toch echt niet.

 

Cristian had deze ochtend zo’n verschrikkelijke trek dat hij tijdens het eten nog naar meer voedsel aan het jagen was. Een onschuldige wesp vloog rustig rond en kwam even gezellig buurten en PATS BOEM, met z’n blote hand werd deze uit de lucht gehaald en neergemaaid door Cristian. Iedereen keek met bolle ogen naar Cristian die vervolgens nog even inspecteerde of de wesp daadwerkelijk was bezweken onder dit staaltje oosterse vechtkunst. Met z’n laatste krachten perste de wesp echter zijn angel alsnog in de handpalm van Cristian en haalde zo zijn gram.

 

De eerste wedstrijden gingen na het ontbijt de baan op waaronder Kevin. Hij speelde tegen een jongen van 12, jong maar een echt talentje. Kevin liet echter zien waarom deze jongen nog niet toe is aan het spelen t/m 17. De ballen van Kevin gingen met een duizelingwekkende snelheid over het net waardoor zijn tegenstander alleen nog maar aan verdedigen kon denken. De wedstrijd ging in 2 soepele setjes naar Kevin. Klasse.

 

Kyle heeft het laatste jaar enorme progressie gemaakt en staat de afgelopen maanden vrijwel fulltime op de tennisbaan. Hij had dan ook hoge verwachtingen van zijn enkelspel. Echter, de tegenstander was erg sterk en Kyle wist niet door zijn verdediging heen te komen. Helaas maar Kyle heeft nog meer ijzers in het vuur.

 

Bruce en Megan speelden de mix tegen Sjoerd en Floortje. Deze laatste 2 zijn het mixtoernooi ijzersterk begonnen en dus de torenhoge favoriet. Het voormalig stelletje lieten zich hier niet door van de wijs brengen en streden om elk punt. Een 3-setter moest er aan te pas komen en uiteindelijk trokken Sjoerd en Floortje toch aan het langste eind. Deze uitputtingsslag zorgde er echter wel voor dat Sjoerd in de middag een hongerklop kreeg. Met het avondeten beloofde hij ons dat hij zich tot het gaatje zou volladen zodat hij dit nooit meer mee zou maken.

 

Gedurende ochtend brak het noodweer regelmatig los waardoor de banen een tijdje onder water hebben gestaan. Een mooi moment om ons als 1 machtig team te stortten op de spellen van Crazy 88.

Dit moet misschien even nader verklaard worden voor onze lezers.

Crazy 88 is een spel dat de gehele week doorloopt. Er zijn 88 opdrachten te halen die elk beloond worden met 1, 2 tot wel 5 punten. Het is een strijd tussen de onderlinge kampen en vanochtend liep ik langs het scorebord en stond de tussenstand op:

Kamp Zeeland: 13 punten

Kamp V &P: 90 punten

Kamp Dongen: 72 punten

Kamp Zaanstreek: 3 punten

 

Aangezien ik redelijk fanatiek ben ingesteld deed dit echt pijn in m’n hart en moest ik van binnen toch echt wel een beetje huilen (quote Jelmer).

Nu het toch regende en we wat tijd hadden besloten we om even een inhaalslag te maken.

Met 1 groep in de kantine, 1 groep in de partytent en 1 groep in de voortent van de caravan gingen we bezeten door de duivel van slag. Elke opdracht moet gefilmd worden zodat we dit als bewijs kunnen laten zien aan de organisatie. De ene na de andere video stroomde binnen op de groepsapp (jaja we hebben een kamp-app waar normaal alleen begeleiders informatie delen maar waar nu iedereen op ocht posten) en mijn hart vervulde zich met trots.

Binnen 2 uur hadden we 115 punten verdiend en zelfs de gekste opdrachten werden vol enthousiasme en goede moed opgepakt en uitgevoerd.

Nu bent u als lezer waarschijnlijk zeer benieuwd wat deze opdrachten dan wel zijn, zie hier een aantal voorbeelden:

 

–          Dennis maakte een handpop waar hij een gesprekje mee moest voeren. Van een vieze sok en een banaan en wat haren werd een pop in elkaar geknutseld en laat de rest dan maar aan Dennis over

–          Er moest iemand in een prullenbak gaan staan. Hoppa, Tim in de container en een stukke rijden maar, check!

–          Sjoerd bood zich als vrijwilliger aan om opgemaakt te worden door een meisje. Sem wist hier wel raad mee en kleurde de lippen van Sjoerd sexy rood.

–          Nicolien en Wessel deden gezamenlijk 88 sit-ups. Beiden 44 was uiteraard een makkie voor deze 2 gespierde bikkels

–          Lowe ging op de foto met 4 mensen van de organisatie, zo gepiept denk

–          Melchert schreef een heroïsch gedicht over tennis. Met een schitterende speeach wist hij zijn toehoorders te motiveren voor de rest van het kamp

–          Emma slurpte er lustig op los op een kommetje soep

–          Martin boekte een pokeroverwinning met een royal flush. Makkie voor deze ervaren poker-dude

–          Wessel werd gemummificeerd

–          Loïs moest de wang van Megan likken. Na flink wat aanmoedigingen en een lachstuip kreeg Loïs dit uiteindelijk voor elkaar, hmmm lekker lekker

–          Melchert deed nog even de vogeltjesdans, dansen is immers 1 van zijn sterkste punten

–          Nathan, Loïs, Kevin, Feike, Megan en Dennis vormden een kerstkoor dat keurig in de maat “we wish you a merry christmas” zongen

–          Megan draaide 88 rondjes en kon daarna niet meer op haar benen staan. Opdracht voltooid. Alleen toch jammer dat Lowe deze opdracht toevallig op hetzelfde moment in de kantine had uitgevoerd

–          Nicolien werd door de jongens beschilderd. “niet teveel, niet teveel” jammerde ze. Dit hadden de jongens echter niet gehoord….

–          Jelmer deed even wat ijsklontjes in zijn onderbroek. Dit filmpje duurde vrij kort zoals u zult begrijpen

–          Bas deed een perfecte imitatie van Rafael Nadal na. Hij speelt bijna net zo goed dus deze punten hadden we zo in de pocket

–          Stan ging echt helemaal los tijdens dit spel. Hij geeft een kusje o pde wang van een vreemde man, vraagt een vrouw (poffertjesmevrouw) ten huwelijk, start een gesprek met een vreemde over schoenmaten en eet (zei het wat moeizaam) een hele citroen op. Klasse Stan, alles voor de punten!

–          Enyuan laat een ei op zijn kop kapot slaan door Mees

 

U begrijpt dat we enorm gelachen hebben tijdens al deze spellen en aangezien we ook nog een taart moesten kopen voor de wedstrijdleiding besloot Nathan dat we deze opdracht wat vrijer konder interpreteren. De taart werd gegeven maar……….direct in het gezicht gegooid van de desbetreffende meid van de organisatie. Die pakte vervolgens de rest van de taart en gooide deze op de nietsvermoedende Tim en Melchert die rustig een wedstrijdje stonden te kijken. De slagroom zat liters dik in de oren en de mandarijnen zijn we nog steeds uit onze oorschelp aan het peuteren.

 

We hebben nog een hoop andere opdrachten voltooid en we hebben er nog een hoop te gaan maar we zijn goed op weg en staan op dit moment 1ste in het algemeen klassement!

 

Ow nog 1tje om te vermelden:

Wessel wil graag de opdracht voltooien om een bodyshot te nemen. Deze ouwe casanova kiest hiervoor Nicolien uit als degene waaruit …..nou ja u begrijpt het wel.

Morris daarentegen snapt de opdracht niet helemaal goed. Hij dacht toch echt dat je gewoon een bal keihard tegen iemand aan moest schieten…..ahhh heerlijk deze jeugdige onschuldigheid.

 

Nu op naar de bioscoop voor de ene helft en de bootcamp voor de anderen, tot morgen!