Dag 3, 29-7-2015

 

We waren laat teruggekomen van de bioscoop de vorige avond, wat betekende dat iedereen meteen z’n tanden moest poetsen en naar bed moest gaan. Gelukkig hadden Dennis, Jelmer en Tim degenen die niet meewaren de hele avond uitgeput met voetbal en lagen ze allemaal al te snurken.

Jelmer en Tim waren ook geinstrueerd een keer geen lawaai te maken en vooral de meiden te frustreren. Dit leidde tot een goede nachtrust voor iedereen behalve voor Jules die heel vroeg wakker werd door een “vreselijk irritante vogel die liep te krijsen”.

 

In de conditietraining vielen we van de ene verbazing in de andere. Met de buikspieroefeningen en het rekken en strekken liet Loïs zien dat ze alle jongens de baas is. We denken dat ze zelfs met 1 been in haar nek nog 10x weet op te drukken.

Silas die vrij moe oogt deze week liet wel nog even zien dat hij zonder handen boven de grond kan zweven. Tja als u dit wilt zien zal hij op verzoek dit circusnummer misschien wel willen herhalen.

 

Er moesten nog een aantal wedstrijden gespeeld worden deze ochtend waaronder Nathan die werelds stond te tennissen. Deze altijd gekke ADHD speler stond uiterst gebalanceerd te tennissen. In de basisrally enorm geduldig en goed opbouwend spel gevolgd door een verwoestende winner waarmee hij zijn tegenstander tot redelijke waanzin dreef. Nathan trekt bij elke wissel een gekke bek maar gelukkig bleef hij in zijn spel toch geconcentreerd en trok hij de partij soepel in 2 sets naar zich toe.

Ook de mix van Sjoerd en Floortje tegen Kyle en Nina was een heerlijke pot om te kijken. Bij deze wedstrijd werd er op het scherpst van de snede gespeeld wat resulteerde in een snoeiharde volley/smash van Kyle in de edele delen van Sjoerd. Sjoerd stortte ter aarde en iedereen hield zijn adem in. De jongens die aan de zijkant stonden te kijken krompen ineen en voelden mee met Sjoerd, de meiden sloegen de hand voor de mond en probeerden niet in lachen uit te barsten. Gelukkig kwam er een kleine glimlach op zijn gezicht en kon iedereen weer opgelucht ademhalen. Na wat kreupele passen ging de match verder en Sjoerd en Floortje wisten de wedstrijd in de 3e set te beslissen.

Een nieuw koppel op ons kamp zijn Hidde en Emma. Ze hadden direct in het begin al een goede chemie en spelen alsof ze al jaren met elkaar mixen. Ook vandaag ging de eerste set soepel en werden de tegenstanders totaal overrompeld. De 2e set kwamen ze ook op een 5-2 voorsprong maar aangezien ze nog maar zo kort op de baan stonden vonden ze dit zonde van hun inschrijfgeld. Gewoon de set nog weggeven en heerlijk een 3e setje spelen dachten ze. Uiteraard pakten ze deze wel en konden ze elkaar de hand schudden (3 zoenen zit er nog net niet in).

 

Na de lunch (broodje kroket) was het tijd om naar het zwembad te gaan. Vandaag half bewolkt en 19 graden dus dit keer geen ge-chill op het grasveld buiten en Nicolien die al klaarstond met 3 flessen zonnebrand kon haar spullen weer opbergen.

Dan maar heel veel verschillende spellen in het zwembad bedenken. Het spel waarbij je van de kant moet springen, een tennisbal door moet gooien naar de volgende die staat te wachten en ook al springend en gooiend weer de volgende moet bereiken (snapt u het nog?) hielden we zo’n 3 kwartier vol. Evert plonste regelmatig met bal en al in het water waarna Jelmer voorstelde om hem maar over te slaan in de serie. De uitdaging werd zodoende nog groter.

Uiteraard moest er weer gesprint worden van de ene kant van het bad naar het andere middels een loopmat die niet geschikt is voor de wat minder evenwichtige mensen onder ons. Lowe, Evert, Nicolien en Dennis kwamen niet verder dan een paar stappen maar Kick wist zonder enige moeite de overkant te bereiken. Hierna nog even in een polonaise van de glijbaan wat altijd voor de nodige hilariteit zorgt maar het mooiste spel was nog wel in het bubbelbad.

Met 10 kinderen in een kring die onder water een bal doorgeven aan elkaar en 1 in het midden die goed moet opletten en mede door naar de gezichten van iedereen te kijken en een stukje “mindfuck” moet proberen te raden wie de bal heeft.

Vooral Piene, Maud en Emma konden hun gezicht maar moeilijk in de plooi houden. Jesse heeft daarentegen een ondoorgrondelijke blik en met een giechelende Mika naast hem werd menigeen in de luren gelegd.

 

Aan het einde van de middag kon zelfs de doucheparty nog gerealiseerd worden dus konden we met een voldaan gevoel terug naar ons kamp.

 

Op het kamp werden we verrast door de oudste groep jongens. Kevin had het idee opgevat om de tent maar eens goed op te ruimen met zelfs een middenpad waar iedereen dan netjes zijn schoenen neer kan zetten. Hiervandaan kan dan netjes op de luchtbedden gestapt worden en komt er geen troep meer op de slaapplaatsen. “In de afgelopen 3 jaren heb ik toch wel geleerd dat je het beter wat netter kunt houden, dat is eigenlijk toch veel relaxter” aldus een voldane Kevin.

 

Je ziet dat er inderdaad veel ervaring in de groep is geslopen. Na het eten worden de tafels keurig afgeruimd en er blijft nooit enige troep staan. Dit was andere jaren wel anders maar we hebben nog niemand hoeven aan te spreken. Ben toch wel erg benieuwd of ze dit thuis ook zo netjes doen en zo behulpzaam zijn J

 

We hebben de dag afgesloten met de welbekende ouderwets gezellige bingo! Er werden weer een hoop prijzen gewonnen in kamp Zaanstreek omdat we toch zeker wel 40% van de kaartjes in handen hebben. De hoofdprijs was bijna voor Bas. Hij had tegelijk bingo met 2 andere jongens en moest dobbelen om het racket. Slechts 1x een 6 gooien was zijn doel maar Bas kan beter tennissen dan dobbelen dus het racket ging helaas aan zijn neus voorbij.

 

Met 22.15 op de klok is het al bijna weer tijd om iedereen naar zijn tent te delegeren zodat wij even een klein biertje kunnen pakken met de begeleiding.

 

Alvast weltrusten en tot morgen!