Dag 2, 28-7-2015

 

De nacht is weer soepel verlopen, althans dat dachten we…

Terwijl de begeleiding met z’n allen gezellig een spel aan het spelen waren en hier volledig in opgingen, zaten de kinderen ook gezellig in de tent spelen te spelen. Weervolven is nog steeds het favoriete spel van de jongste meidentent en gisteravond hadden ze zelfs een paar jongens weten te strikken om mee te spelen. De andere tenten klonken redelijk rustig dus zoals gezegd verliep de avond vrij soepel.

Om 00.30 uur maken we nog even een rondje langs de tenten om te controleren of iedereen rustig is. Bij de laatste tent aangekomen constateer ik tot mijn grote verbazing dat er maar 2 personen in de tent liggen te slapen terwijl er toch echt 8 zouden moeten zijn. Aangezien deze jongens de leeftijd van 16/17 jaar hebben bereikt, spoedden we ons uiteraard als eerste naar…..juist, de meidentent.

De dames zijn echter alleen en slapen al als doornroosjes.

Waar kunnen die gasten nou weer uithangen?

Na een rondje over het gehele park te hebben gedaan komen we weer terug bij de tenten. Thomas gaat nog even een keer checken en komt tot de conlusie dat er toch echt wel 8 personen in de tent liggen. Ik word alweer voor gek verklaard maar de volgende ochtend komt zoals altijd de waarheid wel aan het licht. De jongens waren wel degelijk ontsnapt maar stiekem weer gaan liggen toen wij onze speurronde deden. Vervolgens zijn wij er dus vanuit gegaan dat toch iedereen netjes ligt te slapen en zijn ze daarna, niet meer gehinderd door ons wantrouwen, weer de tent uitgekropen om vervolgens heerlijk tot een uurtje of 4.30 uur op de atletiekbaan te liggen. Klinkt best nice toch…ahum.

 

7.07 uur: het kampnummer knalt uit de speakers en iedereen ontwaakt. De conditietraining en tennistraining wordt weer afgewerkt totdat we er om 9.00 uur ineens achter komen dat we 1 persoon missen. Blijkt dat onze nachtelijke avonturier Silas nog in zijn bedje ligt te ronken. Bruut wordt hij wakker gemaakt door zijn medetentgenoten en uiteraard staat een passende “beloning” hem nog te wachten. We beraden ons er nog even op wat dit zal worden maar Silas zal er vast en zeker van genieten ghehehe

 

Na een stevig ontbijt gaan de eerste wedstrijden weer de baan op en moeten er onvermijdelijk weer slachtoffers vallen onder onze eigen mensen. Bas en Kick moeten namelijk tegen elkaar battelen net zoals Sem en Maxine en later op de dag nog enkele klasbakken van ons kamp.

Elk nadeel heeft z’n voordeel want dit betekent dat er dus ook altijd 1 door is naar de volgende ronde!

 

De verrassing van de dag komt toch wel op naam te staan van Mees. Hij wint 2 enkel wedstrijden waarvan de laatste in een 2,5 uur durende 3-setter. De tegenstander laat hem van hoek naar hoek lopen maar Mees is niet stuk te krijgen. Met zijn uitschuifarmen weet hij alle onmogelijke ballen toch nog te bereiken en conditioneel is het dik in orde. Zo zie je maar dat het eten van 50 poffertjes per dag toch z’n vruchten afwerpt.

 

Wat verder opvalt is dat onze dubbelkoppels uitstekend op elkaar zijn ingespeeld. Nooit valt er een onvertogen woord en ook na fatale missers word er positief gecoacht. Met veel big smileys op iedereen zijn gezicht maakt het het kijken naar de wedstrijden voor ons als trainers ook uiterst prettig.

 

Zeker het vermelden waard is de partij van Yara. Yara moest namelijk spelen tegen het kleine zusje van Serena Williams. Deze gespierde anabole jongedame had eerder op de dag emma al met mokerslagen en granaten bestookt. Emma weerde zich kranig maar moest haar meerdere erkennen. Bekend werd dat deze pittige meid 129ste van Nederland staat op de ranglijst maar Yara liet zich door deze informatie niet uit haar evenwicht brengen en ging vol goede moed de strijd aan.

Tot ieders verbazing ging de wedstrijd geheel gelijk op en moest de eerste set in een tie-break beslist worden. Yara nam hierin brutaal de leiding en kwam met 6-3 voor. Hierna volgde een serie mazzelballen van de tegenstandster en verloor Yara helaas toch nog de set. Ook in de 2e set beet Yara zich vast in de rally’s maar uiteindelijk kon ze de overwinning net niet binnen slepen. Helaas, maar we hebben genoten van een prachtig duel.

 

Vanavond gaan we met de helft van de groep naar de bioscoop. Er staan 3 films op het programma waaronder een actiefilm (Terminator), een meidenfilm (Rendez-vouz) en een horrorfilm (Insidious).

We hopen dat degenen die meegaan nog kunnen slapen als we terugzijn (de mannen van de actiefilm wegens teveel testosteronaanmaak), (de vrouwen wegens romantische tragedies), (en de andere mannen wegens nachtmerries over geesten en vreemde geluiden).

 

Dan nog tot slot enkele weetjes:

 

Wist u dat:

 

Dennis stiekem een hele verlegen jongen is en hij best wel een beetje moest huilen van binnen toen hij moest spreken door de microfoon in een bomvolle kantine met het spel CSI gisteravond. (Bron: Jelmer, Tim en Thomas die hem hebben afgeluisterd terwijl Dennis en Nicolien in een intiem gesprek verwikkeld waren).

 

De jongste dames (Piene, Yara, Sem, Emma, Maud, Mandy, Mea, Maxine) het moeilijk vinden om een moment te vinden voor een doucheparty.

Dit vanwege het drukke schema van trainen, wedstrijden en andere activiteiten.

 

Enyuan ’s ochtends aan Dennis vraagt of hij die lijm van gisteravond nog even mag lenen omdat hij het zo lekker vind om deze te snuiven.

 

Er door 2 meiden van het kamp (de bron wil niet prijsgeven wie dit zijn) beweerd wordt dat Koen de knapste jongen van het kamp is.

 

Stan vanmiddag op een bankje een dutje heeft gedaan.

 

Melchert ook wel toe is aan een flinke powernap.

 

Thomas weer niet heeft meegespeeld met honkbal.

 

Martin een talent heeft voor Kubb.

 

Melchert en Martin dik gewonnen hebben met dit spel van Dennis en Nicolien.

 

We vanmiddag broodjes gezond als lunch kregen voorgeschoteld.

 

Er steeds meer vraag is naar de fysio-kunsten van Thomas.

 

Hij binnen no-time iedereen weer up-and-running heeft.

 

Hij nu wel rare berichten ontvangt….. “ik ben klaar voor de massage, jij ook?” (Maud)

 

Tip van de dag van Cristian:

“je moet in een wedstrijd proberen te spelen zoals Rafael Nadal. Als dit niet lukt is het niet erg maar je moet het gewoon blijven proberen”.