Dag 7

 

Dag 7: 3-8-2014

 

Finaledag!

 

Vandaag d-day! Van alle deelnemers is er nog maar een select groepje overgebleven, de laatste der mohikanen. Een week feesten, weinig slaap, vele activiteiten gedaan en de avond ervoor een flinke disco gehad. Het is een hele opgave maar in de finale kun je uiteraard maar 1 ding doen: Vlammen!

 

Voordat we overgaan tot de finales moet er uiteraard eerst iets geschreven worden over de feestavond. Om 21.00 uur wordt de feestavond geopend met een openingsspel. Dennis en Jelmer gaan als de 2 afgevaardigden van ons kamp de strijd aan met de begeleiders van de andere kampen. Het spel begint met Dennis die een doos (met gaten) met pingpongballen erin op z’n kont krijgt vastgesnoerd. De bedoeling is dat de ballen er zo snel mogelijk allemaal uitgeschud worden. Hier is te zien hoe soepel Dennis in de heupen is, hij schudt zo hard met z’n billen dat de pingpongballen bij iedereen om de oren vliegen en dit spel al snel in het voordeel van Kamp Zaanstreek is beslist!

Vervolgens moet Jelmer op een stoel zitten waarbij hij snoep op z’n voorhoofd geplakt krijgt van Dennis en dit dan in z’n mond moet zien te krijgen. Jelmer blijft maar happen en happen maar de biertjes blijken later op de avond sneller naar binnen te gaan dan de snoepjes…

 

Nadat alle spellen zijn voltooid gaat de feestavond beginnen. We zijn natuurlijk met een grote groep dus we kunnen er een mooi feestje van maken. De oudere meiden staan al snel op de dansvloer, de jongere meiden wachten aan de kant nog even hun moment af en de jongens zitten als een zak aardappels op hun barkruk. De meesten zijn inmiddels 15, maar van stappen komt het nog lang niet bij deze gasten. Met de schoudertjes naar voren en een verlegen blik in de ogen bekijken ze het schouwspel op de dansvloer.

Echter, de begeleiders (vooral Jelmer steelt de show) en de meiden beginnen steeds enthousiaster te raken (mede door/van Jelmer). De DJ die is ingehuurd draait fantastische platen en weet ons allen te inspireren.

Wanneer de eerste polonaise begint worden de jongens van hun barkruk afgerukt en moeten ze verplicht meedoen. Dit is voor velen een eye-opener: het is eigenlijk toch wel heel leuk om gewoon mee te feesten! Vanaf dit moment gaat het HELEMAAL LOS. Er wordt geroeid op de grond, polonaises blijven achter elkaar doorgaan en verschillende dansmoves worden uitgewisseld. Wanneer om 12 uur de muziek uitgaat vanwege de vergunning, is voor ons het feest nog niet afgelopen, we zijn juist net begonnen!

 

     

 

     

 

     

 

Bij het tentenkamp blaast de muziek al snel uit de speakers en gaat de party gewoon nog even door. Wanneer de accu echter leeg is, zowel bij de installatie als bij de meeste kinderen en begeleiders zoekt toch iedereen zijn bedje op en sluit iedereen voldaan zijn ogen.

 

Na uitgeslapen te hebben tot 9.00 uur volgt het gebruikelijke ontbijt en kunnen de wedstrijden beginnen.

Cristian trapt af met het koningsnummer van het toernooi, de JE17.
Hij start goed en zet zijn tegenstander direct onder druk. Die weet geen raad met de kogels van Cristian maar blijft rustig en probeert zijn verdediging te optimaliseren. Dit heeft effect want Cristian beukt erop los met zijn sloophamer maar komt er niet meer doorheen. Alles blijft terugkomen, wat leidt tot een nipt verlies voor Cristian. Helaas maar we hebben nog meerdere pijlen op de boog!

 

 

 

 

Massaal staan we op en verplaatsen we ons naar de wedstrijdbaan van Kevin. Hij speelt ook de JE 17, maar dan de finale van de verliezersronde. Kevin verloor vorig jaar nog van Dali, de jongen waar hij nu weer tegenover staat. Geconcentreerde blikken en adrenaline vonken spuiten van beide mannen af. Ze willen niet voor elkaar buigen, maar Kevin heerst als Muhammad Ali in zijn gloriedagen.
Dali krijgt knal na knal te verwerken en kan alleen maar wanhopig zijn armen in de lucht steken als Kevin weer een forehand winner om zijn oren slaat.
De eerste overwinning is een feit en de hele Zaanstreek juicht!

 

 

Het is inmiddels tijd om voor de laatste keer te lunchen en vervolgens de tenten schoon te maken en op te ruimen. Zoals vooraf verteld is iedere groep verantwoordelijk voor zijn/haar eigen tent. Degenen die dus de meeste rommel hebben gemaakt zijn nu ook het langste bezig met het schoonmaken van de tent.
Iedereen gaat keurig aan de slag en na een kleine 2 uur zijn alle tenten schoon, ingepakt en ingeladen in de auto’s. Knappe prestatie!

 

     

 

     

 

     

 

     

 

Op naar de wedstrijd van Nathan en Wessel, zij spelen om de 3e en 4e plek in de JD 14.
Nathan heeft speciaal voor deze wedstrijd alles aan de kant gezet. Hij heeft de feestavond laten schieten omdat hij optimaal wil presteren. Wessel daarentegen wilde juist zijn spieren goed losmaken op de dansvloer zodat hij voor deze wedstrijd helemaal ontspannen en spierpijnvrij kon beginnen. Doel van Wessel was ook nog het versieren van een chickie die hem dan op de wedstrijddag nog even kon masseren voor zijn belangrijke match. Hij draait als een gek met zijn kont van links naar rechts en probeert de twerkende meiden na te doen en bij te houden. Of het uiteindelijk gelukt is, is nog onzeker, maar misschien komen de foto’s nog binnen…
Ze spelen uiteindelijk een goede wedstrijd maar als de tegenstanders te goed zijn dan valt er soms gewoon niet meer te halen.

 

Enyuan speelde nog een wedstrijd voor het kampen-toernooi. Ook hij is op de feestavond helemaal los gegaan. Zijn ritmegevoel is ongeëvenaard en Beyonce is jaloers op zijn soepele heupbewegingen. Op de baan heeft hij echter alleen maar oog voor zijn nieuwe racket, die hij heeft gewonnen met de bingo. Het verlies deerde hem echter niet, want de hoofdprijs had hij toch al binnen.

 

De laatste wedstrijd van ons kamp werd gespeeld door Tim en Nina. Het is dit jaar de laatste mogelijkheid voor Tim om een prijs te winnen want volgend jaar is hij te oud en mag hij niet meer meespelen. Dit heeft hij waarschijnlijk ook bij Nina geïndoctrineerd want Nina staat vanaf de eerste slag als een vorstin op de baan. Genadeloos slaat ze de ballen tegen de achterlijn aan waardoor Tim de ballen bij het net kan wegvolleren. Wanneer Tim zelf serveert maakt hij de dame aan de overkant radeloos want de services naar buiten zijn niet te stoppen wat resulteert in vele aces.

Na 2 sterke sets hebben ze de overwinning binnen en sluit Tim zijn allerlaatste wedstrijd ooit op het Bassie toernooi toch af met een goed gevoel!

 

 

     

 

Samenvattend hebben we een schitterende week gehad. Namens alle begeleiders kan ik zeggen dat we het uitstekend naar ons zin hebben gehad en dat we hebben genoten van alle wedstrijden en activiteiten.
Volgend jaar zullen we zeker weer richting Dongen afreizen. Nu gaan we eerst een jaar hard trainen en alles in het werk stellen om te kunnen pieken tijdens dit jaarlijkse evenement.
Brabant, wees gewaarschuwd!