Dag 6

 

 

Dag 6: 2-8-2014

 

Parents are coming

 

De één na laatste ochtend…Martijn en Marina waren de nacht ervoor al door ons geïnformeerd voor het ochtendritueel maar het was voor deze twee een wel erg brute onderbreking van een heerlijke nacht! Al had Martijn die in de tent van Thomas, Dennis, BIO Jelmer en Nathan lag toch wat last van hinderlijke Afrika geluiden. Nathan schijnt in zijn slaap alle dieren na gedaan te hebben die in dit continent rondlopen. Maar om 7:15 ging de vertrouwde “wekker”… Het kamplied (salsa tequila) werd weer snoeihard aangezet! Maar al gauw rollen alle kids geroutineerd uit hun tentje… zoeken her en der spullen bij elkaar zodat ze in een outfit om stipt 8:00 uur klaar staan voor hun laatste training. De trainers “mopperen” geroutineerd door het kamp om de laatste figuren op te snorren.
En daar gaat het hele spul…..de ene helft heeft vandaag een relaxte conditie/ yoga training. En tot de verbazing van Melchert, Mieke , Marina en Martijn ligt een kwartier later de gehele groep op de grond in complete rust. Thomas staat triomfantelijk in de kring te genieten….ze zijn het eindelijk een keer eens met zijn oefening en dus stil!

 

Na een heerlijk uurtje “trainen” gaan we op voor het ontbijt. Alle kids eten braaf hun broodje met korstjes op want dat moet van mamma Mieke (daar word je groot en sterk van, zeker als je er pindakaas op doet)

 

Daarna is het tijd voor een paar spannende potjes tennis. Wat hebben de kids veel bijgeleerd deze week. De drops shots/aces / en andere trucjes zien wij als leiding regelmatig voorbij komen. Al is het deze dag redelijk zwaar voor ons….de vermoeidheid gaat ons parten spelen ….en tijdens een aantal games zien je onze koppies af en toe wegdommelen en dan weer verschrikt opkijken bij luid gejuich… dan klappen we maar mee met de kudde…

 

Vandaag weer een spannende dag, om 2 redenen: de halve finales worden gespeeld en vandaag komen er verschillende ouders koekeloeren.
Wie o wie komt er in de finale te staan en wie gaan er helaas in het zicht van de haven ten onder.

 

 

 

 

 

Cristian speelde in de JE17 en moest tegen een geduchte tegenstander. Weliswaar is hij zelf 1e geplaatst maar zijn tegenstander staat als 4e ingeschaald. De eerste 3 games begint Cristian vlammend. Alle ballen worden in de hoek gemept en de tegenstander kan alleen maar ballen rapen. Cristian laat de jongen nog even terugkomen maar verder dan 4 games laat hij het niet komen. Einduitslag: 6-3 6-1. Cristian gaat morgen vlammen in de finale van de koningscategorie!

 

Nathan en Wessel spelen morgen nog om de 3e en 4e plaats, komt allen kijken want ze raken steeds beter op elkaar ingespeeld. Het wordt vast spektakel!

 

Kevin speelde een halve finale in de verliezersronde en won deze zeer overtuigend. Rake klappen met de forehand is Kevin zijn specialiteit. Dit wapen gooide hij menigmaal in de strijd en zodoende werd de partij eenvoudig binnengehaald, topprestatie!

 


Tim en Nina speelden een mix waar de vonken vanaf vlogen. De chemie was perfect en dit ingespeelde koppel liet de tegenstanders kansloos. Een soepele overwinning was al snel op papier neergezet.

 

Wat overweldigend was, was dat gedurende de dag een hele lading aan ouders gearriveerd waren. Allemaal een hotelletje geboekt en de zaterdagmiddag en zondag ingeboekt om de kinderen te supporten. De blije gezichten van de ouders vertelden ons zonder woorden al hoe trots ze waren op de prestaties van alle kinderen. Ons geeft dat uiteraard ook een goed gevoel!

 

 

Tussen de wedstrijden door gingen we nog een keer honkballen op het grote grasveld op de atletiekbaan. Revanchegevoelens waren overgebleven na de laatste challenge en wederom ging het er fanatiek aan toe. Homeruns en perfecte vangballen waren geen uitzondering en menig speler zou niet misstaan in de honkbal league in de VS.

 

Mieke en Martijn kregen van kampleider Melchert nog even een creatieve opdracht mee: maak “even” een schilderij voor ons! Maar dat kan je wel aan twee leerkrachten overlaten. … in no time werd er een plan de campagne gemaakt en werden de kwasten in de verf gestoken. De gehele week moest vereeuwigd worden op het witte doek. Wij vinden het aardig gelukt!

 

 

Het avondeten was zoals traditie weer een super lekkere barbecue. Het vlees komt volgens “jaap”( onze manager van alles) van de echte lekkere slager… dus rond 18:00 liepen we vol verwachting naar de eettent. Jaap had niks teveel gezegd; heerlijke worstjes, hamburgers, speklapjes, broodjes, patat, watermeloen en overheerlijke pindasaus! Deze keer had iedereen zijn bordje meerder keren opgeschept en leeg ingeleverd.

 

Op dit moment is het weer tijd voor de spetterende feestavond waar iedereen eigenlijk de hele week al op zit te wachten. Dansen, sjansen, flirten, twerken, schuren, breakdance, giechelende meiden aan de zijkant, stoere binkies aan de andere kant….iedereen kent het wel van vroeger……spannend dus!

 

Morgen de laatste dag en de finalepartijen. We hebben spandoeken gemaakt en zullen onze toppers luidkeels aanmoedigen. We zitten waarschijnlijk met zo’n 80 man langs de kant dus de tegenstanders zijn vanaf het eerste punt al geïmponeerd. HUP KAMP ZAANSTREEK HUP!