Dag 5

 

Dag 5: 1-8-2014

 

Aankomst en vertrek

 

Vandaag was de dag dat Demitri helaas werd opgehaald. Hij gaat met z’n ouders op vakantie dus hij moest helaas z’n spullen pakken. Ondanks dat hij niet mee heeft kunnen doen met het toernooi vanwege een blessure merkten we aan hem dat hij het toch een fantastische week vond. In ieder geval baalde hij ervan dat hij al eerder weg moest, maar volgend jaar komt ie sterker terug dan ooit en gaat hij een poging doen om het toernooi te winnen. Met zijn kwaliteiten is dat zeker mogelijk!

 

Nog even een klein stukje over gisteravond. We waren met een groep van 28 man naar de bioscoop, 20 naar Planet of the Apes (alle mannen) en 8 naar The fault in our stars (alle meiden en Martin). Sarah, Nina, Mila, Megan maar vooral Martin hielden het niet droog. Volgens de meiden zat Martin de hele film te snikken en te snotteren. Hij heeft in ieder geval geprobeerd zich in te leven in de film en met de meiden mee te leven, klasse!

 

Vanochtend werd er getraind op de dubbels en de mixen en dan vooral op het netspel. Dit was wel te zien in de partijen die vandaag gespeeld werden.
Sjoerd en Julia speelden echt een schitterende wedstrijd waarbij iedereen zat te kijken. De verwoestende service van Julia richtte enorme schade aan bij de tegenstanders, zowel fysiek als mentaal. Ze konden de bal bijna nooit retourneren en als ze de bal wel wisten te raken stond Sjoerd als een panter klaar bij het net om alle ballen weg te volleren en af te smashen. Wat een geweldig koppel!
Echter, de tegenstanders waren ook steengoed waardoor er een boeiend schouwspel ontstond waarbij de ene na de andere winner je om de oren vloog.
Na een 2 uur durend gevecht trokken de tegenstanders helaas helaas helaas aan het langste eind. Sjoerd en Julia hebben echt enorm goed gepresteerd en een luid applaus volgde van de tribunes.

 

Nog een echte thriller was de wedstrijd tussen Kevin en Dylan. Deze jongens hebben al een flink aantal duels uitgevochten op de tennisbaan, en dan vooral tijdens de clubkampioenschappen bij TV Westzaan. Dylan begon wervelend aan de wedstrijd en verloor de eerste 3 games bijna geen punt. Na een 3-0 voorsprong van Dylan begon Kevin echter steeds beter in zijn spel te komen. Lange rally’s volgden waarbij er tactisch gespeeld werd met slice-balletjes maar ook rake harden klappen werden uitgedeeld.
Na 3 uur ploeteren, 5 liter vocht verloren te hebben en menige vloek over te baan te hebben gegooid balde Kevin uiteindelijk zijn vuisten en moest Dylan zijn hoofd buigen. De grote winnaar was echter het publiek dat met volle teugen heeft genoten van deze battle.

 

Ik wilde ook nog wat schrijven over de wedstrijd van Mila maar die deelt mij net mee dat ik het beste op kan schrijven: “het was gewoon een k*t-wedstrijd.
Wij vinden het vooral knap dat ze ondanks de enorme spierpijn nog op alle ballen rent en zich maximaal heeft ingezet, klasse!

 

 

Omdat een aantal kinderen al vroeg in het toernooi wedstrijden hadden verloren, hebben we een kampen-toernooi opgezet. Mea, Emma en Enyuan doen hier aan mee in de categorie t/m 12 jaar.
Emma loopt de hele avond al rond te paraderen met een grote smile op haar gezicht omdat ze enorm goed had gespeeld en daardoor ook heeft gewonnen van een meisje die 2x zo groot was.
Mea moest tegen een meisje dat heel fanatiek was en constant allerlei kreten over de baan riep. “come on!!!!” “yeah!!!”
Mea daarentegen is de rust zelve en speelde stoïcijns haar eigen wedstrijd. Ze waren zeer aan elkaar gewaagd en dat zag je ook terug in de lange rally’s die deze partij kenmerkten. Helaas wel verloren maar wel weer ervaring opgedaan met het spelen van wedstrijden.
Enyuan speelde vandaag zelfs 2 wedstrijden. Je ziet aan Enyuan dat hij echt steeds beter is gaan spelen deze week. Dit komt uiteraard door onze fantastische trainingen of komt het door het nieuwe super racket dat hij heeft gewonnen met de bingo?

 


Er gebeuren natuurlijk ook nog genoeg dingen buiten het tennis om.

Julia en Floortje zitten de hele dag foto’s te maken en te versturen via snapchat. Super grappig vinden ze dit, vooral om stiekem mensen op de plaat te zetten die dit helemaal niet door hebben. Echter, ze vergeten dat wanneer ze een selfie maken en dit vervolgens naar hun leraar sturen, hier snel een printscreen van gemaakt kan worden. Mijn mobiel werd bijna uit m’n handen getrokken en op de grond kapotgegooid om te verhinden dat ik de hiernaast staande foto zou publiceren. Tja, helaas meiden, leedvermaak is het beste vermaak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag tikte de thermometer de 27 graden aan, waardoor iedereen weer zin kreeg om te zwemmen. Op naar het dichtbijgelegen kanaal. De jongens duiken er vol enthousiasme in maar de meiden lopen tot de kant, steken hun grote teen in het water en schuifelen dan toch maar weer terug richting het bankje.

Jongens zouden jongens niet zijn als ze de meiden vervolgens optillen en 1 voor 1 te water gooien. Dit levert uiteraard weer hilarische beelden op en het gegil van Sarah deed heel Brabant op zijn grondvesten schudden. We hebben inmiddels meerdere schademeldingen ontvangen wegens gebroken glas in auto’s en huizen.

 

 

Vanavond heeft een groot deel van de ploeg leren pokeren, blackjacken en rouletten. De fiches schoven van links naar rechts over tafel maar eindigden vooral bij Jelmer en Cristian. Cristian deed net of hij het spelletje niet snapte maar schoof vervolgens wel alle fiches naar zich toe. Nog een paar jaar wachten en dan gaat denk ik iedereen naar het echte casino om miljonair te worden.

 

De titel van dit verslag is: Aankomst en vertrek.

Het vertrek is al besproken, maar vandaag kwamen Marina, Martijn en Mandy aan.

Marina is wel bekend denk ik (mijn kersverse vrouw 🙂 ), Martijn is de nieuwe vlam van kampmoeder Mieke en Mandy is een topper die graag meewilde maar eerst een weekendje wilde proefdraaien voor ze volgend jaar echt een hele week meegaat. Zo te zien is iedereen nu al erg blij dat ze er is, want de meidentent werd door Maxine en Mea grondig schoongemaakt speciaal voor Mandy. Mierenhopen werden verwijderd, snoepgoed weggegooid en alle spullen opnieuw ingepakt.

 

 

 

Morgen staat weer een prachtige dag te wachten. Misschien wat regen en onweer maar dat kan ons helemaal niks meer deren. De moraal is zo goed, het positivisme van iedereen zo hoog, kortom: op naar de halve finales, de heerlijke barbecue en de feestavond van morgen!