Dag 2

 

Dag 2, 29-7-2014

 

Uitgerust!

 

Zet maar in het verslag: “we werden helemaal afgemat met de straftraining” aldus Evert.
Tja, wie ’s nachts de begeleiding op de proef stelt, wordt de volgende dag zelf aangepakt. Eerlijke deal lijkt ons!
Om 22.30 uur werden de schoffies opgehaald en op de atletiekbaan neergezet. Opdracht: ren met Melchert mee net zolang tot:
– Je een achterstand hebt van meer dan 10 meter, dan volgt buikspiertraining
– je van Melchert te horen krijgt dat je uit mag draaien
– Melchert er genoeg van heeft

Na 2 rondjes begonnen sommigen al te zweten, puffen en hijgen alsof ze de kritieke 50-jaren grens al hadden bereikt (sorry ouders die zich aangesproken voelen).

 

 

Na 5 rondjes mocht de eerste uitdraaien (degene die zich het minst slecht had gedragen, lees: Feike) en vervolgens mocht elke ronde iemand anders stoppen. Met een groep van 10 personen kunt u uitrekenen hoeveel rondjes van 400 meter we vervolgens nog hebben hardgelopen. Heerlijke training!

Het resulteerde in een ultiem rustige nacht. Er werd nog even gedoucht en om 12 uur was het stil op het kamp. Voor herhaling vatbaar lijkt mij!

 

Sochtends 7.15 uur gaat trouw het wekkertje, waarna de geluidsinstallatie op maximaal wordt gezet en Tequilla Salsa uit de speakers pompt! Jochem Meijer met “wakker worden” (zoek dit alles maar op op youtube als je niet weet waar dit over gaat) is nog niet eens nodig.

 

1 voor 1 komen alle koppies slaperig de tenten uit en om 7.55 staat iedereen klaar voor de training. De groep wordt in tweeën verdeeld waarbij de ene groep tennistraining krijgt en de andere looptraining. Na een uur flink hard getraind te hebben smaakt het ontbijt extra goed bij iedereen.

Vandaag weer een hoop wedstrijden op het programma. Gisteren werd er alleen nog enkel gespeeld maar vandaag stonden er ook een aantal dubbels en mixen op het programma.

 

Jammer dat een aantal koppels van ons kamp tegen elkaar uitkomen, zodat er 1 moet sneuvelen maar zoals Johan altijd zegt: elk voordeel hep z’n nadeel. Dit betekent dus ook dat er sowieso weer een aantal koppels van ons door gaan naar de volgende ronde!

Yara speelde een fantastische partij tegen Maxine. Ze slapen samen in een tent en maken (vooral ’s nachts) een heleboel lol maar op de baan werd er serieus gestreden voor elke punt. Dit resulteerde in rally’s waar zelfs Nadal conditioneel ten gronde aan zou gaan maar onze toppers gingen tot het gaatje. Uiteindelijk trok Maxine na 3 lange sets aan het langste eind maar ze kunnen beiden trots zijn op hun prestatie.


Wessel / Nathan VS Morris / Koen was ook een heuse strijd der giganten. Snoeiharde passeerballen, geplaatste volleys en subtiele lobjes kreeg het massaal toegestroomde publiek voor hun kiezen. De oehhh’s en ahhh’s vlogen je om de oren en bijna elk punt werd met luid applaus beloond.

 

 

Na een keiharde “YESSS” van Wessel en een vuist omhoog liepen Nathan en Wessel als winnaars van de baan. Zonde voor het toernooi dat Morris en Koen er niet meer inzitten, ze zullen hun pijlen nu ergens anders op moeten richten (enkel, mix of chicks).
Koen heeft namelijk al de haren van Yara en Piene proberen te vlechten maar dit blijkt nog niet echt een succes.

 

Mika stond ook op het programma om te gaan schitteren in een enkelwedstrijd. Mika en Jesse hadden bijna de hele maandag samen geoefend op de groundstrokes, services en vandaag werd de tactiek grondig doorgenomen.

Eén van de kampregels is dat je altijd een maatje mee moet hebben als je een wedstrijd speelt die je voorziet van water, tips en aanmoedigingen. Jesse neemt deze taak heel serieus op zich en probeert Mika door de lastige wedstrijd heen te coachen. “Mika, gebruik genoeg topspin, dat is essentieel in de rally’s”. “Mika, wat doe je nou? Dat was echt een stomme keus”. “Mika, hoe gaat het met je? Je kunt toch veel beter?!” 

Uiteindelijk verliest Mika helaas de wedstrijd, en ze komen tot de conclusie dat het wel beter had gekund. Als trainer kan ik zeggen dat Mika gewoon een hele goede tegenstander tegenover zich had, zijn stinkende best heeft gedaan en hij hartstikke goede punten heeft gespeeld.

Na de wedstrijd was en bakkie aardbeien met slagroom dan ook zeker verdiend!

 

Er wordt niet alleen getennist maar ook worden er andere activiteiten georganiseerd gedurende de dag. Vandaag is het aan Jelmer de taak om iedereen enthousiast te krijgen voor een partijtje voetbal. Ondanks de al flink oplopende temperaturen stromen de aanmeldingen al snel binnen en start om 14.30 uur het mini-WK.

 

Het tiki-taka van Barcelona valt in het niet bij het oogstrelende spel van onze jongens. Feike en Enyuan waren wel echt de Neymar en Robben van het veld. Als Feike dribbelt dan lijkt het alsof de bal met bizonkit aan zijn voet zit vastgeplakt. Niemand die de bal van hem af kan pakken. Enyuan is de koele kikker voor het doel. 1 kans is voor hem genoeg met zijn onfeilbare schot.

 

 

Het avondprogramma heeft vandaag 2 kanten. De helft gaat zich in het zweet werken met beachtennis en de andere helft gaat richting de bioscoop. “Hoe tem je een draak 2” staat op het programma voor de jongste jongens en “Maleficent” is de keuze van onze jeugdige dames (Piene, Yara, Maxine, Emma, Mea en Maud).

Morgen weinig wedstrijden op het programma omdat we dan in de middag vrijgepland zijn voor het zwembad. Met dit weer een heerlijke verkoeling na alle sportieve activiteiten.


Verzoek van Jesse om nog wel even naar de supermarkt te gaan want hij is z’n kam vergeten. Z’n haar zit volgens ons perfect in een scheiding maar “een kam met fijne dicht op elkaar staande tanden zou wel fijn zijn”….oke, wordt geregeld!

 

Nog 1 mooie qoute van Sjoerd nadat ie een bakje aardbeien met slagroom op had gegeten:
“hmm, ik lust eigenlijk helemaal geen aardbeien”