Dag 1

 

Dag 1: 28-7-2014

 

NOODWEER!

 

Zondagmiddag, 14.30 uur. Lekker zonnetje, 27 graden, groen grasveldje, tijd om alle tenten op te zetten. Dit jaar 6 grote groepstenten, 1 caravan en een 

koepeltentje. We hebben een ontzagwekkend uitziend kamp, waar de tegenstanders bij voorbaat al bang van worden.
De komende week zullen de kinderen hier tot in perfectie getraind worden, klaar worden gestoomd voor het grote werk. Het thema van het toernooi is dit jaar “Grand Slam”, hoe toepasselijk!

 

 

 

Tussen 19.00 – 20.00 uur zouden alle helden in spé gebracht worden, maar om 18.30 uur komen de eersten al aan gesprint. Ze konden blijkbaar niet meer wachten, bruisten van de energie en verzochten de ouders om toch maar vooral op tijd te vertrekken. De beste plekjes in de tenten worden uitgezocht en hierna worden alle kampregels en het programma voor de komende week uiteengezet.
Een belangrijke regel is dat iedereen voor 23.00 uur in de tent moet liggen, met de tandjes netjes gepoetst (niet dat dit veel zin heeft want er zal de uren die volgen nog redelijk wat snoepgoed, chips, drop etc genuttigd worden). Aan deze regel werd keurig voldaan. 12.30 uur was het vervolgens redelijk stil, tijd om zelf ook het welverdiende bedje op te zoeken.

 

3.07 uur: gelach, geren, geschreeuw, gejoel en …..gemopper van de begeleiding!
Ik trek m’n broek en slippertjes aan, doe de deur van de caravan open, en tot mijn grote schrik zie ik allemaal vervelende kleine monsters buiten de tenten rondlopen. Ik wrijf de slaap nog eens goed uit m’n ogen, sluit ze nog even en wens dat het toch echt een droom is. Open mijn ogen weer, maar helaas, ze zijn nog actiever dan toen ze aankwamen!
Ik geef een brul en alle koppies draaien verschrikt mijn kant op, balan! feestje afgelopen hoor je ze denken. Iedereen schiet razendsnel z’n tent in, goh toch blij dat die grote pubers nog zoveel ontzag hebben voor de begeleiding.
Over het algemeen ging het voorgaande verhaaltje over de “oudere” jongens, echter die “kleine” meiden kunnen er ook wat van.
“zal Melchert er nog staan”, “kunnen we naar buiten”, vang ik op met een scherp luisterend oor. Ik besluit nog even te wachten om te kijken wat er gebeurt. Rrrrrrsjjgt….tergend langzaam gaat de ritssluiting van de achterkant van de meidentent open, er wordt een koppie naar buiten gestoken en zoals het vroeger geleerd is, eerst naar links kijken, dan naar rechts….”SHIT hij staat er nog!”
De rits gaat met één vloeiende beweging weer dicht en de jonkies gaan meteen giechelend over naar een volgend masterplan. “We zeggen dat Yara een bloedneus heeft, dan mogen we vast naar buiten om handen te wassen en het schoon te maken.” “Melchert……..?” “ja……?” “Yara heeft een bloedneus, het is één bende hier, mogen we het even schoonmaken in het toiletgebouw hihihihi?” “NEE DAT MAG NIET, GA SLAPEN GRRRR”

 

3.30 uur, de rust is redelijk wedergekeerd, slippertjes uit, korte broek uit, weer m’n heerlijke bedje in met het idee: de eerste nacht is altijd de ergste!

 

Na een kort nachtje horen we om 7.20 uur de regen naar beneden kletteren op het dak van de caravan. 8.00 uur stond de eerste tennistraining gepland voor de helft van de groep, voor de anderen een conditietraining olv Thomas. Helaas blijft het regenen en onweren en kan dit vandaag niet doorgaan. 9.00 uur schuiven we dan maar aan voor het 1e ontbijt wat net zoals altijd weer fantastisch geregeld is. Worst, kaas, ham, chocopasta, jam, bruin brood, wit brood, melk, chocomel, pindakaas, komijnenkaas, alles is weer tot in de puntjes voorbereid.

 

  

 

 

 

Na flinke regenval en dus flinke vertraging kan er toch nog gespeeld worden vandaag. Het zonnetje komt erbij en iedereen gaat vol goede moed de baan op. Ondanks dat we niet hebben kunnen trainen komt iedereen goed uit de startblokken. Waar we voorheen weleens last hadden van het “standbeeld-syndroom” of dat sommige spelers wortel schoten op het veld omdat ze te lang stil stonden, heeft iedereen vandaag een goede prestatie geleverd.

De resultaten kunt u uiteraard terugvinden op toernooi.nl

 

          

 

Eind van de middag werd er een Kubb-wedstrijd gehouden. Hier ging het er ook 

 lekker fanatiek aan toe. De blokken vlogen om je oren en de overwinningskreten schalden over het terrein.


Stan had zijn wedstrijden vandaag helaas verloren maar haalde zijn gram met een potje mikado tegen Mieke. Een dikke overwinning toverde een glimlach op zijn gezicht en zorgde voor het nodige zelfvertrouwen want Melchert en Martin werden meteen uitgedaagd. Wordt vervolgd…

 

Overal in Noord-Holland overstromingen maar hier zijn de tenten gewoon droog gebleven op een enkele sukkel na die het ventilatierooster aan de onderkant van de tent openhield vannacht omdat er dan zo’n lekker windje doorheen komt. Het windje werd dus een regenbui en tja, dan is je hele slaapzak nat Lowe.

 


Het zonnetje kwam er in de loop van de dag echter steeds beter door, dus een frisse duik was wel nodig. Tim, Kevin, Cristian, Dylan, Demitri, Silas, Kyle en Evert wilden hun mannelijkheid tonen en zijn ‘het kanaal’ overgezwommen.

 

Op het moment van schrijven is er een grand-slam-quiz bezig. Hopen dat ze daarna uitgeteld zijn en vanavond wat eerder zullen slapen.

Voor de ouders met de lastigste kinderen: de komende 24 uur zal er radiostilte zijn tussen u en uw kind. We nemen van een aantal de mobieltjes in vanwege hun nachtelijke escapades die wij niet erg op prijs stelden. Morgen om 22.00 uur kunt u weer contact maken. Mocht er echt nood aan de man zijn: bel dan de leiding 🙂

 

Dan nog 1 vraag aan de ouders: Wie o wie heeft er een kind tussen zitten die 6 muizenvallen!! heeft meegenomen om deze vervolgens voor de ingang van de begeleiderstent te plaatsen? Gelukkig zijn we niet voor 1 gat te vangen en heeft alleen de slipper van Jelmer de klappen moeten opvangen……..

 

 

P.S. Vanwege technische problemen lukt het even niet om de foto’s te uploaden.

Hopelijk morgen opgelost!